tiistai 30. marraskuuta 2010

Hankitreeniä

Tänään olin sitten reippaana aamutallia tekemässä ja liikutin Elsan lisäksi myös Keijun. Keijua ohjasajoin kentällä reilun puoli tuntia ja mamma oli oikein reipas, itellekin tuli ihan kuuma vaikka -18 pakkasta. Osaksi sen takia että pidin hepon sen verran isolla ympyrä uralla alkuun että jouduin itsekin vähän kävelemään.

Elsa oli ollut edellispäivinä sen verran energinen että päätin irtojuoksuttaa sitä hetken, ettei ala ihan pöllöilemään maastossa. Kivoja pukkikiihdyttelyjä esittelikin, mutta hetken riehuttuaan ravaili nätisti isolla ympyrällä mua ympäri. Sitten haettiin kamat niskaan ja lähdettiin laidun pellolle. Osassa kohtaa peltoa oli kunnon hanki ja Elsa joutui kunnolla töihin kävellessään. Keskiosassa peltoa taa ei ollut viittä senttiä enempää lunta. Otettiin useita ravi pätkiä ja Elsa käyttäytyi fiksusti :) Liikkui käynnissä tosi rennosti ja ravissakin suurimmanosan ajasta. Lopuksi käveltiin vielä oma pihatien päästä päähän.

Testasin tänään hööksistä ostettuja kumiputseja irtojuoksutuksessa ja pellolla. Hyvin pysyi kiinni ja paikoillaan. Tarrroja piti jopa kaksin käsin irrottaa, sen verran tiukat olivat :) Putsit ostin Elsalle lähinnä juuri juoksutukseen ja maastoiluun kun niissä koheltaa menemään välillä niin että on vuohiset ja ruununrajat rei'illä.
Huomenna Elsa vapailee ja todennäköisesti myös torstaina kun en saa haukuille hoitajaa. Mulla on töitä 12-20 ja sitä ennen pitäis ratsastaan ehtiä. Eniten mua varmaa ärsyttää talvessa se, että koirat ei pääse mukaan tallille kun on niin kylmä. Onneksi saatiin satulahuoneeseen pieni patteri mikä ees vähän lämmittää, muuten on kaikki kamppeet iha jäässä ja kohmeessa. Perjantaina ois sit Heli O:n tunti, mitäköhän siitäkin tulee parin vapaa päivän jälkeen. Oon pyrkinyt välttämään Elsalla nyt syksyllä peräkkäisiä vapaita, niin on jäänyt kiukuttelutkin vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti