maanantai 18. lokakuuta 2010

Elsan ensimmäiset kisat

Elikkä tänään sitten käytiin suorittamassa kisadebyytti Enjalan harjoitus koulukisoissa. Lähdettiin kymmenen aikaan Elsan kanssa enjalaa kohti, onneksi tiet oli aika hyvässä kunnossa niin pystyttiin ylipäätänsä lähtemään kesärenkailla. Perillä saatiin laittaa Elsa karsinaan odottelemaan, että kävin maksamassa maksut ja laitettiin se sielä kuntoon. Ensi alkuun Elsa oli aika levoton, kun oli niin paljon ihmisiä, autoja ja hulinaa ympärillä. Kentällä oli onneksi hyvin tilaa ja neiti rentoutui aika pian kun pääsi liikkeelle.

Verryttelyssä Elsa oli aika reipas. Alkuun kierrettiin koko kenttää ja tehtiin isoja ympyröitä. Sen jälkeen käynti ravi siirtymisiä sekä pysähdyksiä. Sen verran oli vauhtia, että meinasi alkuun painua turhan alas, mutta jonkin aikaa verkattuamme alkoi ryhdistäytyä ja tuntui muutenkin aika kivalta. Tein vielä laukan nostoja ravista sekä käynnistä. Nosti todella hienosti ja laukkasi energisesti. Oli kyllä hurjan ihana ratsastaa tilavalla hyvä pohjaisella kentällä.

Ihan hyvillä mielin pääsin lähtemään maneesiin odottelemaan vuoroamme. Hieman Elsa tuijotteli maneesin ovella, mutta kun pääsi sisälle tuumasi vain "ai tää oli tää paikka" ja rauhottui saman tien. Pienessä odottelu tilassa otin vielä pysähdyksiä ja muutaman laukan noston ilman raippaa. Hienosti nousi vaikka tila oli ahdas. Edeltävä ratsukko esitti hurjaa kiihdyttelyä ja joutui keskeyttämään radan. Elsa ei onneksi siitä välittäny vaan meni ihan rohkeasti kouluaitojen sisään. Tuomarin pääty oli selkeästi tosi pelottava buffetteineen ja katsoja rykelmineen. Elsa jännittyi ja säpsyi, mutta meni kuitenkin minne pyysin.

Sitten päästiin aloittamaan itse rata. Alku eli sisään tulo, temponlisäys ja käynti askeleet lävistäjällä sujuivat aika kivasti 6-7 arvoisesti. Tuomarin kohdalla ryntäsi laukkaan. Esitti sitten kuitenkin oikein mallikelpoiset ympyrät oikeassa laukassa, saatin siitäkin seiska :). Täyskaarron jälkeen tuomarin päätyyn mennessä alkoi sitten ensin riuhtoa päänsä kanssa, nosti kuitenkin laukan, jatkoi puolikierrosta kunnes napsahti käsijarru päälle ja perä alkoi heittää ulos ympyrältä. Yritin kovasti ratsastaa eteen, mutta neiti päätti sitten pysähtyä sujuvasti. Sain onneksi uuden laukan nostettua ja tehtyä toisen ympyrän, vaikka Elsa kovasti yritti uudestaan toistaa saman kuvion. Hyvä minä :D

Laukan jälkeinen täyskaarto sitten meni aivan metsään kun Elsa tajusi ettei mulla ollut raippaa ja veti käsijarrun päälle ravissakin. Jouduin tekemään paljo töitä, että sain sen jotenkin eteenpäin. Pysähdys poikkihalkaisijalla oli todella onnistunut, mutta Elsa jumitti liikkeelle lähdössä, joten raviin siirtyminen meni aika monen käyntiaskeleen kautta. Viimeinen suora lopputervehdykseen oli aivan kamala, Elsa kiemurteli ja vaappui miten saattuu liikkuen todella huonosti eteen. Pysähdys kuitenkin oli ihan kohtalainen.

Elikkä yhteen vetona ihan hyvä suoritus.Olisi hyvinkin voinut, hevosen tuntien, olla mahdollista, että ei mennä koko tuomaripäätyyn tai ei esitetä laukkaa askeltakaan. Tyytyväinen olen siihen, että sain sen eteen jumituksesta ilman raippaa ja suoritettua tehtävän loppuun vaikka heppa kovasti yritti heittää hanskat tiskiin. Tulokseksi saatiin siis tasan 50% ja hyväksytty tulos oli tavoite eli siihen päästiin. Nyt tuli vain kauhea hinku päästä uudestaan kisoihin, harmi vaan että se tuskin lähiaikoina onnistuu kun itellä ei vielä pikku-e korttia. Ihan tyytyväinen saan olla suoritukseen, vaikka ei niin putkeen mennytkään. Ihana oli myös kuulla, että tuomari oli kehunut Elsaa näyttäväksi ja lupaavaksi. Mieltä  lämmitti myös kehut Elsan liikkumisesta, muilta kilpailijoilta. Jonnakin sanoi, että Elsa oli ollut todella hienon näköinen verkassa ja liikkunut kuin kokeneempikin ratsu :) Tästä on siis hyvä jatkaa.

Ensi viikolla sitten onkin vähän kevyempää kun eläinlääkäri tulee rokottamaan ja raspaamaan hevosia, toivottavasti tulee vasta loppu viikosta kun silloin muutenkin on HIHS ja enemmän muuta puuhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti