tiistai 16. marraskuuta 2010

Tahtojen taistelu osa II

Tänään sitten menin tekemään aamutallia ja ajoissa siis ratsastamaan. Tänään oli tarkoitus ottaa hieman kevyempi treeni kuin eilen ja enemmän ravi kuin laukka työskentelyä. Neiti kiukkupussi tuntui jo alkukäynneissä taas hieman huonolla tuulella olevalta ja ns nakkeli niskojaan. Aloitin  kevyellä ravilla pääty-ympyröillä. Oli alkuun aika epatasainen ja sitä mieltä että ympyrän toisella puoliskolla ei tartte pohjetta eikä ohjaa kuunnella. Otti yhden säpsy pyrähdyksenkin. Jatkettiin siinä vaan sitten sitkeesti ja reipasta ravia eteen. Pari kertaa joutu raipalla muistuttaa sisäpohkeesta kun ei mitään tapahtunut. Alkoi sitten tuntua pikku hiljaa jopa ihan hyvältä siinä kevyessä ravissa.

Huili tauon jälkeen jäätiin pääty-ympyrälle hetkeksi ravailemaan ja meinasi tänäänkin jännittyä aina välillä ja vauhti kiihtyä, sitten kun hidastin meinasi takajalat unohtua jonnekin kaukaisuuteen. Kauhean vaikea oli alkuun löytää hyvä ravi. Jouduin pienentämään ympyrääkin jotta sain taivutuksen läpi. Tehtiin taivutuksia ulos ja sisäänpäin uralla ja ympyrällä. Alkoi onneks sitten jo tasaantua ja keventyä suustakin. Mutta ei kyllä todellakaan parhaimmillaan ollut.

Sitten oli laukan vuoro ja nostikin ihan hyvin. Oikea toimi ihan jees kun pyysin menemään rauhallista peruslaukkaa ympyrällä, eli en kauheasti yrittänyt alkaa nostamaan ja lyhentämään. Menin siis laukat kokonaan pääty-ympyrällä. Vasempaan sitten sama homma ja pari kierrosta mentyäni säikähti puskasta tullutta viljami koiraa, säntäsi muutaman riekkulaukka askeleen, mutta sain sen aika nopeasti järjestykseen ja jatkoin laukkaamista. Sitten vetikin taas käsijarrun päälle ja meni sellasta ärsyttävää pomppu laukkaa ja raipasta tuli pukkia taas. Kierroksen jumitti ja sitten sain sen lähtee eteen. Hitto miten ärsyttävää käytöstä. Meni ok sitten pari kierrosta ja siirsin käyntiin huilaamaan. Huilin jälkeen otettiin vielä molemmat laukan nostot ympyrällä ja nyt sujui vasenkin hyvin. Siihen sitten loppuverkka perään.

Oli kyllä Elsa tänään lähes yhtä ärsyttävä ratsastaa kuin eilen. Tuntui että ei alkuun kunnellut pidätteitä, pohjetta eikä halunnut myöskään taipua. Joka asian sai taistella läpi :( Onneksi sentään hyviä pätkiä mahtui mukaan muutamia. Lueskelin jostain että hyvin samanlaista käytöstä voi tammoilla ilmetä kiiman yhteydessä ja Elsasta on muuten tosi vaikea kiimoja huomata kun ei niitä juuri ulkoisesti näytä, kun vielä tammalaumassa  aikaansa viettää. Pientä kukkoilua on myös yrittänyt taluttaessa ja tänään sitten hetken pyörittelin sitä narunpäässä kentällä ennenkö päästin tarhaan, ihan jees toimi lopuksi. Toivotaan että tää kiukuttelu johtuu kiimasta tai on muuten vain hyvin ohi menevä ilmiö. Viime syksynä näihin aikoihin oli saman tyylistä käytöstä havaittavissa, mutta vain paljon pahempana kuin nytten. Monestihan tuo vaikeampia juttuja vähän protestoi, mutta ympyrällä laukkaaminen pitäis olla jo ihan perusjuttu. Täytyy pyytää jompi kumpi Heli pikaisesti pitämään tuntia niin saadaan neuvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti