tiistai 9. marraskuuta 2010

Kisoihin haikailua ja köpöttelyä

Niin se talvi vaan tekee tuloaan. Kenttä ehdittiin onneksi lanaamaan ennen pakastumista viime perjantaina. Olen lähdössä nyt ylihuomenna Milanoon 4 päivän pikalomalle. Mahtavaa päästä pitkästä aikaa käymään ulkomailla. Sonja lupasi reissuni aikana parina päivänä liikuttaa Elsan. Päätettiin, että Sonjan ois hyvä vielä testata Elsaa uudelleen mun läsnäollessa, kun sillon viimeks oli niin huono pohja.

Lauantaina Sonja sitten meni Elsalla tunnin verran kentällä. Lähinnä aika paljon ympyrällä ja käynti-ravi siirtymisiä. Oli kuulemma paljon hankalammat liikkeet istua kun Keijulla. Elsa meni ihan nätisti ravailut, tosin oli aika reippaalla tuulella. Lopuks vielä laukan nostot ravista molempiin suuntiin. Oikeaan nousi tokalla yrityksellä, mutta vasempaan meinas alkaa kiukkuileen ja ottaa pienet kiihdytysajot tai jumitukset. Hain juoksutuspiiskan ja vähän heilautin nosto hetkellä ja hienosti nousi laukka. Tehtiin tää sen takia ettei Sonja vielä halunnut lyhyen tuttavuuden jälkeen alkaa raippaa reilummin käyttämään kun siitä herkästi pukittelee ja ettei Elsalle jää mielikuvia sellaisesta, että muiden ratsastajien kanssa ei tartte vasenta laukata. Päätettiin kuitenkin niin, että loppu viikosta Sonja tekee lähinnä käynti-ravi treeniä niin ei sitten tule taistelutilanteita vielä tässä vaiheessa. Laukkajuttuihin voi keskittyä sitten myöhemmin, kun suunnitelmissa olisi, että Sonja menisi välillä Elsalla silloin kun Keiju mammalomailee.

Sunnuntaina olin sitten aamutallia tekemässä ja ratsastamassa jo puoli yhdeksän aikaan. Ohjelmassa oli maastoilua. Pitkästä aikaa mentiin lähinnä omalla tiellä. Ravailin useemman kerran edestakas ja elsa oli aika reippaan tuntuinen. Sitten mentiin myös laukkaa molempiin suuntiin. Ihan ok nosti, olisi kyllä voinut olla terävämpi. Laukasta hidastaessa oli aika vahva mutta loppua kohti parani. Lopuksi käytiin postilaatikoilla käynnissä. Elsa meni oikein nätisti ja sääkin oli mitä kivoin.

Sunnuntaina ratkottiin Kerran seurakoulumestaruudet ja harmitti ihan sikana kun en ollut puolustamassa viime vuotista sennu harrastajien hopeetani. Elsalla ei ihan vielä beetä kisata eikä sen puoleen olis ollu kyytiäkään :( Enjalan porukkaa siis olin kannustamassa ja kuvaamassa. Hienosti he kyllä suoriutuivat, yhdeksästä mitalista 5 tuli Enjalaan! Ehkäpä ensi vuonna pääsen mäkin kisaamaan, toivoahan aina voi...

Maanantaina Elsa vietti vapaata ja tänään sitte köpöteltiin 30min koppuraisella kentällä tuiskussa ja tuulessa. Tuuli oli kyllä jotain aivan kamalaa, mutta onneksi ei ollut kamalan kylmä niin kesti ton puol tuntia ratsastaa. Mentiin pysähdyksiä ja vastataivutuksia ympyrällä. Pysähdykset sujui hyvin, vastataivutuksissa tuli hyviä pätkiä mutta oli turhan kiireinen kokoajan ja häslä. Pikkusen meinas Elsaa alkaa rieppomaan väistöt ja kävely, joten ravailtiin ympyrällä hetki molempiin suuntiin kun pohja oli lumesta ja hokeilla kävelystä pehmentynyt. Elsa oli ihan mukava ratsastaa ja selkeesti rauhoittui kun sai hetken ravata.

Hitsi edellisestä tunnista alkaa olemaan jo useempi viikko. Täytyy ehdottomasti yrittää saada jompikumpi Heli pitämään tuntia ens viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti