keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Puomiharjoituksia ja muuta treenailua

Sunnuntaina tehtiin puomiharjoituksia mielenvirkistykseksi. Ensin verryteltiin kolmella ravipuomilla. Ihan ekalla yrityksellä Elsalla meinas mennä jalat solmuun mutta sitten alkoi sujuman. Verkassa mentiin myös parin muun yksittäisen puomin yli. Seuraavaksi  laukkasin muutaman kierroksen reipasta laukkaa koko kenttää ympäri ennen kuin mentiin ympyrällä yksittäistä puomia laukassa. Oikeaan oli ensin hankala osua puomille hyvin mutta viimeiset kerrat sujui hyvin. Vasempaan taas ei kuunnellut ensin ulkopohjetta, mutta kun sain sen läpi onnistui hyvin. Lopuksi tultiin vielä kolmen laukan puomiväliä molemmista suunnista. Se onnistuikin yllättävän hyvin. Tuntui että Elsan laukka paljon paremmin säädeltävissä kuin syksyllä.

Maanantaina Elsa vietti vapaapäivää ja tiistaina sitten menin heti aamusta ratsastamaan. Verryttelyn jälkeen harjoiteltiin suoraan ratsastusta ravissa pituushalkaisijalla. Elsa oli aika kivan tuntuinen ja nopeasti kuulolla. Kun sujui hyvin käveltiin hetki ja sen jälkeen jatkettiin laukkaharjoituksiin. Nostin ensin ravista pituushalkaisijalla joka toinen kerta vasemman ja joka toinen kerta oikean laukan. Ensin vähän kohellettiin ja tarjosi taas useamman kerran vasenta laukkaa. Teinkin nostot sitten käynnistä niin saatiin koheltaminen kuriin. Piti keskittyä tosi paljon nostoon niin nousihan se oikeakin sieltä hyvin. Vauhtia oli sen verran että otettiin vielä pysähdys aina pitkän sivun loppuun. Onnistuneiden toistojen jälkeen otin vielä muutaman noston uralla käynnistä ja nosti oikein hienosti. Sen jälkeen loppuverkassa hyvin eteen alas.

Loppuviikosta ohjelmassa Heli L:n tunti, juoksutusta, maastoilua ja pikku esteitä :) toivottavasti aurinkoiset säät jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti