sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Korpisen koulukisat

Eilen siis oltiin Korpisilla esittelemässä sirkustemppujamme. Osallistuttiin luokkaan helppo c:2 joka ratsastettiin ekana. Varattiin reilusti aikaa kisapaikalle ehtimiseen kun ei oltu ennen Korpisilla käyty. Onneksi mulla oli mukana ihana kuski/kisahoitaja/kuvajaa Laura niin päivä sujui ongelmitta. Iso kiitos Lauralle. Oltiinkin sitten hieman turhankin ajoissa kisapaikalla ja Elsaa pitikin sitten kävelyttää hyvä tovi kun ei oikeen malta seistä kopissa yhtään. Kävelin vielä selästä käsin tallin pihalla ennen kuin päästiin verkkaan. Elsa käyttäytyi kisapaikalla fiksusti vaikka ekaa kertaa oltiin täysin ulkopuolisessa paikassa.

 Hieman ennen taukoa päästiin kentälle veryttelemään ja sitten tauon alettua saatiin mennä verkkamaan aitojen sisään. Alkuun oli hieman jännittyneen oloinen ja tosi reipas. Sitten kun päästiin aitojen sisään alkoikin kunnon kiukuttelu. Yhtäkkiä saattoi kieltäytyä menemästä johonkin kulmaan tai tuomarin auton ohi. Ihan jo ravissa vetäisi yhtäkkiä liinat kiinni ja kun pyysin eteen loikki ja hyppi pystyyn, raipasta sitten loikki vielä vähän lisää ja pukitteli. Teki jumahduksia myös laukasta ja ravista kun yritin saada paremmin pohkeen ja ohjan väliin sekä taipumaan että suoristumaan. Oli aavistuksen vahva kädelle ja kun yritin saada niskaa nousemaan muuttui epätasaiseksi ja meinasi jäädä pohkeen taakse. Eli käytännössä ei antanut mun vaikuttaa juuri mihinkään. Valehtelematta otettiin ainakin kymmenen tollasta jumituskohtausta ja olin aivan varma ettei suostu tekemään mitään kun mennää ilman raippa radalle. Koska ilman raippaa en ois välttämättä saanut sitä jatkamaan eteen niistä jumituksista.

Tässä muutama esimerkki verkan kiukkukohtauksista:




Oli kieltämättä hieman toivoton olo kun vuoroani sitten odottelin  pienellä verkka-alueella. Laura sitten tsemppasi ja ehdotti että lasken vaatimustasoani ja pysyn hevosen mukavuus alueella. Niin päätin sitten tehdä. Eli ratsastin radan niin pienin ja kevyin avuin kuin pystyin. En luonut painetta yhtää ohjalla enkä pohkeella vaan annoin Elsan mennä sitä vauhtia kun itsestään meni. Tuuli sen verran paljon että lisäksi vielä uskalsin kehua sitä joka toisella askeleella kun liikkui itse kivasti eteen kuitenkin. Alkuradan raviosuudet sujuivat tosi hyvin, hieman liian hidas tempo ja oli hieman kuolainen takana mutta annoin olla kun meni kiltisti ja tahdikkaasti. Pienillä puolipidätteillä yritin hieman nostaa niskaa.

Peruutus oli melkoisen vastahankainen mutta saatiin tehtyä. Temponlisäyksissä olisin voinut vähän rohkeammin ratsastaa kun nyt jäi aika vaisuiksi ja toiseen tuli harmillinen tahtirikko mikä laski pisteitä. Keskikäynnissä oli mukavan rento. Laukan nostot oli hieman epämääräiset mutta nousi suunnilleen pisteessä. Laukassa yritin mahdollisimman kevyesti vain ohjata siihen suuntaan mihin piti mennä ja toivoin ettei jumahdusta tapahdu. Keskiympyrällä hieman oikoi ja laukka oli aika pitkää ja hieman etupainoista mutta tyydyin siihen mitä sain kunhan esitti laukkaa. Lävistäjät meni suorastaan yllättävän hyvin, ei rynnännyt kauheasti ja laukkasi loppuun saakka ainakin toisen mistä saatiin huikea 6 (toisesta 5)! Harjoitusten perusteella odotin korkeintaa nelosta :D

Alkuradan raviosuuksista tuli siis 4x7 ja pari 6:sta. Yhtään nelosta ei tullut ja vitosia saatiin tahtirikollisesta temponlisäyksestä, peruutuksesta ja sitten vasemman laukan kuvioista. Yleisvaikutelman kaikkiin kohtiin tuli 6. Yhteensä saatiin 59,0% ja lopputuloksissa oltiin 2./10. Eli aivan mahtavaa. Elsa ei jumahtanut kertaakaan radalla ja liikkui ihan mukavasti eteen. En olis ihan heti uskonut sen verkan jälkeen, että pystyttäisiin noin siistiin suoritukseen. Palkintojen jaossa Elsa käyttäytyi esimerkillisesti. Oli kyllä hyvä työvoitto pystyä tuollaiseen rataan ihan hirveän veryttelyn jälkeen, tästä on nyt hyvä sitten jatkaa harjoituksia.

Oli verkassa onneksi onnistuneitakin pätkiä:






Täytyy kyllä nyt ehdottomasti saada kuriin tää älytön kiukuttelu. Jospa kiima alkaisi olla kohta ohi niin palaisi käytöstavat. Ens tunnilla Heli L saa käydä kyydissä kokeilemassa jos vaikka saisi vinkkejä opetukseen. Ja jos oikeesti jatkaa tota pelleilyä vielä niin Jonnakin saanee tulla sitä hieman ratsuttamaan, jos löytäisi ongelmaan ratkaisun. Täytyy kyllä vielä varmuuden vuoksi tsekata ettei satulassa ole mitään häikkää ja hampaat raspataan kesäkuussa.


palkintojen jaossa

kunniakierroksella

Lauralle super kiitos kuvista. Itse radasta laitan jossain vaiheessa videopätkää kunhan koulutehtäviltäni ehdin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että kuitenkin saitte radan noin hyvin menemään, kun kakkoseksi tulitte :--) Onnea!

    VastaaPoista
  2. kiitos :) joo oli melko uskomaton suoritus verkkaan nähden :D

    VastaaPoista