lauantai 27. marraskuuta 2010

Pitkästä aikaa tunnilla

Heli L tuli tänään pitämään tuntia pitkästä aikaa sillei, että mekin Elsan kanssa päästiin. Kenttä oli aika hyvä tänään joten pystyi ihan kunnolla meneen. Aloitettiin ravi seis siirtymisillä ja peruutuksilla. Ensin Elsa vastusti aika paljon ja meinas mennä vinoon, mutta sitten tuli tosi hyviä peruutuksia ja ei tarvinnu montaa mennä et Heli oli tyytyväinen.

Seuraavaksi oli vuorossa väistötreenit, ensin käynnissä pituushalkaisijalta 5m uralle päin ja suoristus lyhyttä sivua kohti. Meni käynnis ihan ok mut mä könötin ja tuijotin niskaa, mistä sainkin kuulla useaan otteeseen. Lisäksi nyrkit ei meinannu pysyä suorassa, väänsin varsinkin oikeeta poikittain kokoajan. Huomaa että hieman päässy istunta taas repsahtaan kun ei oo kuukauteen ollu tunnilla. Jatkettiin väistöjä myös ravissa. Välillä tuli hyviä askeleita ja välillä ei sujunut ollenkaan. Suurin osa ongelmista tuli kun en osannu istua ja säädin jotain. Saatiin sitten muutama onnistunut pätkä ja jäätiin hetkeksi huilimaan. Heli kehui paljon meidän ravia ja olikin siinä ihan hyvä ratsastaa.

Laukka tehtävillä jatkettiin sitten tauon jälkeen. Pitkän sivun alusta myötälaukka, sivun lopussa ravi ja lyhyen sivun keskeltä uus laukka ja pitkän sivun keskellä keskiympyrä ja sivun lopussa takas raviin. Ekat nostot taas vaan kiihdytteli ravissa ja meinas jumittaa. Raipalla jouduin jeesaan ja pukin saattelemana sitten nosti ja jatkoi hyvin. Lyhyen sivun nosto alkoi nopeasti sujua hyvin ja terävästi, kun taas pitkän sivun alun nostossa meinas mennä hiittipätkäksi. Parin yrityksen jälkeen hoksas sitten mitä pyydettiin ja nosti oikein hienosti :) Laukka ympyrät sujui hyvin ja tuntui että lyhensikin aika kivasti laukkaa :) Ehkäpä tämä tästä alkaa sujumaan. Heli kehui hurjasti ja käski jatkaa samaan malliin. Eli ei nyt onneks oltu kauheesti menty takapakkia kuukaudessa kun oltiin menty ilman ohjausta. Hepalle sekä ratsastajalle tuli kunnolla hiki vaikka oli päälle -10 pakkasta. Pitää nyt taas itsekseen mennessä yrittää muistaa kiinnittää istunta asioihin enemmän huomiota. Ensi viikolla sitten ainakin Heli O:n tunti perjantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti