torstai 4. marraskuuta 2010

Koulu treeniä ja revittelyä liinan päässä

Tiistaina ehdin juuri ja juuri valoisalla ratsastamaan, tai oikeastaan kun lopetin oli jo pimeää. Alkuun isoja ympyröitä ja reipasta ravia. Sitten siirryin koiranluu kuviolle voltteja tekemään. Elsa oli aika kivan tuntuinen ja suht nopeasti taipui volteilla. Hieman olisi voinut ottaa takasia vielä paremmin alle, mutta muuten oli ihan kohtuullista menoa.

Seuraavaksi oli vuorossa laukan nostot ravista. Elsa nosti tosi hyvin ja laukkasi reippaasti. Selkeästi tykkäsi kun pääsi pidemmän tauon jälkeen laukkaamaan. Molempiin suuntiin otin useamman noston ravista ja sujui oikein hyvin. Ravi nostot alkaa muutenkin onnistumaan jo kohtalaisen suurella todennäköisyydellä. Käynnistä nostaminen taas on hankalampaa, koska siinä Elsa on vaikeampi ratsastaa. Käynti on herkästi liian reipasta ja Elsa "katoaa" nostossa. Sitten taas kun käynti on hitaampi ja rento nousee laukka tosi viiveellä. Hankalaa, mutta käynnin kanssa ehditään tekemään vielä paljon töitä kun pohjat huononee ja kun Elsan ratsastettavuus siinä paranee tulee varmasti parempia nostojakin. Annoin Elsan mennä tänää aika pitkää ja matalaa laukkaa, ja vaikka ei mitää vaativaa tehtykään neidille tuli oikein kova hiki. Ilmeisesti karva paksuuntunut jo viikossa ja lämmin ilma varmasti vaikutti hikoomiseen.

Keskiviikkona Elsa vapaili ja tänään oli vuorossa juoksutustreenit. Testasin HIHS:stä ostamiani sivuohjia ja jouduin tietenkin tekemään lisää reikiä. Milleköhän kirahvikauloille ne oli oikein tehty koska joudun tekemään uudet reiät lähes viimeiseen mahdolliseen paikkaan ja vieläkään ei ihan tarpeeks tiukalla ollu. Elsalla oli tänään oikeen vauhti päällä ja energiaa vaikka muille jakaa. Aloitettiin hölkkäilemällä ilman sivareita, meni vielä ihan nätisti tässä vaiheessa.

Sitten laitoin sivarit paikoilleen ja kerittiin muutama kierros ravaa kun Elsa innostui itse säntäämään laukkaan ja melkoista kyytiä menikin. Siinä ei mulla ollu paljon sanottavaa vauhtiin saati askellajiin. Onneksi sentää pysyi hyvin ympyrällä eikä lähteny sinkoilemaan mihkään. Sivarit oli sen verta löysät, että sai päätä nostettua jonkun verran ja oli vielä vaikeempi vaikuttaa kaahotukseen. Siinä sitte oottelin että saa höyryt purettua ja aika monta kierrosta päästeli, pimeän metsän puolella otti myös mukavia pukki spurtteja. Rauhoittui kuitenkin lopulta ja sain tehtyä useammin ihan ookoo laukka siirtymisen. Meni kyllä aikas hienoa raviakin :) Toiseen suuntaan oli sitten jo rauhallisempi ja meni oikein hyvin laukka siirtymisiä. Lopuksi ravas tosi hienosti rentona :) Huomenna sitten ois ohjelmassa puomitreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti