torstai 29. joulukuuta 2011

Kuulumisia ja kuvia

Siinä se joulu sitten jo tuli ja meni. Kiirettä on pitänyt, paketitkin ehdin paketoida vasta jouluaattona mutta pääasia että ehdin ne yleensä ostaa. Kelit on olleet aika vesisade painotteiset joten tuntuu että lokakuu jatkuu ikuisesti, ei ihan uskoisi että tammikuu alkaa ihan just.

Alku kuun lumen tulon jälkeen ratsastuspohjat oli ihan surkeita ja edellis päivitykseni jälkeen mentiin useampi päivä ihan köpöttelyä vaan. Onneksi saatiin kunnon hokit 12.12. niin uskalsin lähteä maastossakin käymään, vaikka ei se kovin nautinnollista ollut köpötellä peilijäisillä teillä varsinkin kun Elsalla oli hieman energiaa. Yleensä on jo hyvin tottunut juniin mutta nyt esitti jäisellä tiellä mukavat piruetit pendolinon mennessä ohi. Onneks pysyttiin pystyssä vaikka kauhukuvat  kaatuneesta hepasta jo vilahti silmissä.

15.12 päästiin sitten vihdoin taas ratsastamaan kunnolla. Vauhtia oli taas melko paljon joten laukkailtiin sitten ihan useampi kierros pitkin kenttää jos saisi vähän höyryjä päästettyä. Tehtiin myös paljon siirtymisiä. Laukan nostot käynnistä sekä ravista ja pitkän sivun lopussa laukasta raviin. Melko kaahotukseksi meni mutta laukat nousi hyvin ja lopuksi saatiin muutama kelvollinen raviin siirtyminenkin. Lopuksi vielä haettiin reipasta ja ryhdikästä ravia ja muutama pätkä menikin oikein kivasti kun Elsa jaksoi keskittyä. Seuraavat pari päivää sitten sujuivat vastalaukka harjoitusten parissa. Ensin Caisan kanssa oli sujunut aika kivasti oikeaan kierrokseen. Vasempaan olikin sitten tullut ongelmia vastaan ja Elsa oli meinannut heittää hanskat kokonaan tiskiin. Oli sitten suostunut lopulta nostamaan muutaman kohtuullisen myötälaukan siihen vasempaan. Itse jatkoin sitten seuraavana päivänä ja tehtiin vasta sekä myötä laukan nostoja molempiin suuntiin sekä käynnistä että ravista. Käynnistä laukat nousi helpommin. Vaikeinta oli nostaa vasen oikeaan kierrokseen ravista mutta sekin onnistui lopulta. Paljon rennompi ja rauhallisempi olisi Elsa voinut olla, mutta nyt oli pääsasia että nosti sen laukan minkä halusin.

Sunnuntaina 16.12 vuorossa oli juoksutus treenit pitkästä aikaa. Elsalla riitti taas energiaa ja ekoissa laukan nostoissa meinasi häipyä pukkilaukkaa. Sain kuitenkin pidettyä ympyrällä ja komennettua liikkumaan eteenpäin.  Sitten sitä mentiinkin parikyt kierrosta kauheeta kyytiä. Yritti välillä jäädä pukittelemaan mutta jatkoi laukkaa kun karjuin Ei:tä. Toiseen suuntaan sitten rauhoittui ja laukatkin sujui ihan mukavasti.

Viime viikko alkoi sadekelissä ja maanantaina raahasin puomin keskelle poikkihalkaisijaa ja mentiin sitä ensin ravissa. Elsa oli alkuun hieman kyylä tuulella, mutta kun sain sen paremmin pohkeen eteen alkoi rentoutua.  Kun ravi sujui siirryttiin laukkaan ja tultiin puomin yli kahdeksikkoa niin että laukan piti vaihtua puomin päällä. Vasemman vaihtoi oikeaksi hienosti heti ensi yrityksellä sen jälkeen saatiin aikaiseksi useampi ristilaukka ennen kuin taas muutama onnistunut vaihtokin tuli. Oikea vasempaan olikin sitten työn ja tuskan takana, mutta sekin onnistui lopulta ja lopetettiin siihen.

Loppu viikko Elsalla olin sitten aika kevyttä. Yhteensä 3 vapaata kun mulla oli työvuorot niin tyhmästi etten ehtinyt tallille maanantain lisäksi kuin jouluaattona. Onneksi pohjatkin oli taas ihan huonot niin ei tullut niin huono omatunto vapaa päivistä kun ei ois pystynyt juuri mitään tekemäänkään. Caisa onneksi kävi  kahtena päivänä Elsan liikuttamassa. Toisena päivänä oli ohjasajo treenit ja toisena päivänä olivat maastoilleet. Ohjasajot oli sujuneet kivasti ja Elsa ollut tyytyväisen oloinen, tosin olivat menneet vain käyntiä ja hieman mummoravia. Maastossa olivat päässeet sitten hieman ravailemaan ja Elsa oli ollut aika riehakas mutta pysynyt kuitenkin käsissä.

Jouluaattona pääsin itse siis ratsastamaan ihanassa vesisateessa koppuraisella kentällä. Melkein tunti jaksettiin köpötellä. Mentiin pääsiasiassa isolla pääty-ympyrällä taivuttelua ja pohkeenväistöjä käynnissä sekä hieman mummoravia. Huomas kyllä ettei olla hetkeen tehty väistöjä ympyrällä sen verran hankalaa oli. Vasempaan sujui paremmin mutta ei siihenkään erityisen hyvin. Positiivista oli että Elsa jaksoi kohtuullisesti keskittyä eikä vetäny herneitä nenään vaikka oli vaikeaa.

Tällä viikolla oonkin sitten päässyt ratsastamaan oikein mukavassa myrsky tuulessa. Kenttä on onneks ollut kuitenkin ihan sula joten on päässyt ihan hyvin ratsastamaan. Kevyen edellis viikon jälkeen on olut pakko karmeasta säästä huolimatta yrittää saada neidiltä vähän ylimääräisiä energioita pois. Maanantaina mentiin melkein tunti ja ravissa paljon avoja ja pohkeenväistöjä. Rämisevä vessan ovi antoi mukavasti välillä vauhtia ja muutamat sinkopyrähdykset ottikin, mutta sain aina nopeasti pysähtymään. Tehtiin paljon noita väistöjä yms ettei Elsa ehtinyt niin paljoa keskittyä ympäristöön ja lopuksi ne sujuivatkin yllättävän hyvin. Tiistaina jatkettiin  tuulenpuuskissa treenailua. Pääsin valosan aikaan ratsastaan niin otettiin heti alku verkan jälkeen paljon laukkaa ympyrällä ja oli ihan ok ratsastaa, hieman ehkä turhan raskas. Mentiin pohkeenväistöä käynnissä uran sisäpuolelta uralle ja siitä aina laukan nosto. Väistöissä oli vähän tekemistä alkuun ja vasemmassa kierroksessa oli todella hidas sisäpohkeelle ja raipalla avituksesta sain palkaksi muutaman kiukkupukin mutta sen jälkeen alkoi sitten sujumaan ja laukat nousi erittäin terävästi. Lisäjännitystä aiheutti Robi koira joka ilmeisesti osui sähkölankaan kun päästi sellaisen uljelluksen että Elsalta meni pasmat ihan sekaisin ja esitti oikein mukavan riekkumis kohtauksen. Asettui kuitenkin sen jälkeen ihan hyvin ja jaksoi vielä keskittyä hommiin.

Eilen taas jouduttiin ihan köpöttelemään kun kenttä oli aivan kivi kova. Tehtiin taas väistöjä ympyrällä ja siirtymisiä käynnin sisällä. Alku hankaluuksien jälkeen väistöt sujui ihan ok ja käyntiä antoi lyhentään yllättävänkin hyvin. Vois kyllä pian tulla sitä lunta niin pystyis pakkasellakin jotain tekemään. Kauhea hinku olisi päästä tunnille Elsan kanssa pitkästä aikaa mutta en ole uskaltanut pyytää ketään tulemaan pitämään kun pohja vähän väliä sellainen ettei pysty juuri mitään tekemään.

Tähän loppuun muutama Laura Markoffin ottama kuva Enran sekä Kerran koulumestaruuksista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti