perjantai 3. joulukuuta 2010

Voihan väistö

Heli O oli tänään pitämässä koulutuntia meille. Mentiin koko tunti pääty-ympyrällä ja väistöt oli päivän teema. Täytyy kyllä sanoa ettei ihan ollut paras päivä meille. Elsalla oli siis tässä 2 vapaata kun eilen en päässyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan ratsastamaan.

Aloitettiin käynnissä yrittämällä saada aikaseksi tasapainoista ja rentoa käyntiä. Vaati kyllä hetken, sillä neiti olisi kaahottanut mieluusti vaan kauheeta kyytiä. Sitten taas kun yritin saada sen hidastamaan ja kävelemään tuntumaa kohti meinas vauhti hiipua kokonaan ja väisteli tuntumaa. Eli todella ailahtelevainen oli alkuun ja vaikea saada kävelemään samanlaisilla askelilla kokoajan.

Mentiin sitten kevyttä ravia hetki ennenkö alettiin taivuttamaan heppoja sisään. Tässäkin Elsa yritti ensin luistaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin, mutta pikku hiljaa alkoi kuuntelemaan paremmin. Jatkettiin sitten takaosan ulosväistätyksellä  2x ympyrän aikana aina pitkän sivun alun kohdalla. Ensin ei meinannut reagoida sisäpohkeeseen ollenkaan ja raipalla täytyi pari kertaa avittaa pukkien saattelemana, että sain hereille. Elsa on jännä, kun se liikkuun monesti hyvin eteen, mutta ei kuitenkaan kuuntele pohjetta. Aika pitkään saatiin tahkota ennenkuin aloin saamaan etuosasta jotain otetta ja alkoi tulemaan hyviäkin askeleita.

Tehtiin sitten samaa ravissa, tosin vain yhdellä väistöpätkällä. Oli todella vaikeaa! Elsasta oli ilmeisen hankala taipua ja väistää, sekä edetä samaan aikaan. Tuntui että vauhti kuoli melkein heti kun siirryin väistöön, eikä reagoinut kovinkaan nopeasti kun yritin suoristaa ja pyytää eteen. Raipalla pari kertaa avustaen sisäpohjetta alkoi parempia pätkiä tulla, mutta ei kyllä mitään superhyvää. Tässä vaiheessa Elsa oli jo paremmalla tuulella ja tuntui, että oikeasti yritti ja keskittyi paremmin. Itsellä on kauhean vaikea löytää oikeaa asentoa ympyrällä väistättäessä ja välillä jopa jarrutan menoa kun paino väärällä puolella. Nyt alkaa ahkera harjoittelu oikean asennon löytämiseksi niin saan Elsankin ymmärtämään avut nopeammin. Täytyy varailla lisää tunteja kummaltakin Heliltä niin kyllä tämä tästä varmasti alkaa sujua.

Lopuks tuli oikein hyviä käynti väistö pätkiä. Ravissakin ryhdistäytyi ja alkoi ravaamaan omin jaloin. Molemmille tuli kova hiki, vaikka ei laukattu ollenkaan. Täytyypi yrittää hankkia lisää kuvia niin olisi varmaan kivempi seurata blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti