keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Laukannosto treeniä

Tämä villaloimikaan ei ollut turha ostos :)
Maanantaina kävin tekemässä iltatallin ja samalla liikuttamassa Elsan kevyesti. Kentällä mentiin puolisen tuntia. Ympyrällä taivuttelua sisään ja ulos sekä lopuksi hyvin eteen alas. Elsa oli aika mukavan tuntuinen, paitsi oikeaan oli hankalampaa ulostaivuttaminen, antoi kuitenkin periksi kun jaksoin pyytää. Lopuksi venytti oikein mukavasti kaulaa ja oli kevyt ratsastaa. Tiistaina olikin sitten vuorossa vapaa päivä.

Tänään mentiin myös kentällä. Meillä on niin huonot maastot, ettei oikeen pimeellä voi lähteä mihinkään, joten iltasin mennää kentällä näin talvella. Kenttä on nyt aika koppurainen kun tuli taas pakkasta, ainoastaa valopäädyn ympyrä ura on ihan jees, mutta ura alkaa olemaan jo tosi syvä sekä aika kapea. Mentiin siis valopäädyn ympyrällä. Ensin hieman pysähdyksiä ja käynnissä avuille, sitten reipasta kevyttä ravia taivuttelujen kera. Elsa liikkui tosi hyvin eteen itse heti alusta alkaen. Nyt kuunteli myös paremmin pidätteitä, eikä koheltanut niin kauhean paljoa.

Kun alkoi harjoitusravissa tuntua kivalta otin laukkaa mukaan. Sen verran huonohko pohja oli että jouduin aika paljon ottaa kiinni laukassa, ettei kaaduta. Pari kertaa sudittiin, mutta pysyttiin hyvin pystyssä. Tein sitten enemmänkin laukannostoja ja maximissaan kierros aina laukkaa. Elsa teki tänään super hyviä nostoja, jopa ensimmäinen onnistui kohtalaisesti eikä lähtenyt juoksemaan. Viimeiset nosto etenkin oli tosi hienoja. Lisäksi vielä oli tosi hyvin kuulolla laukasta raviin siirtymisissä eikä kaahottanut juuri ollenkaan. Eli Elsa oli tänään kyllä tosi hyvä ratsastaa, pari pientä kummunikaatio katkosta tuli ja meinasi kiukustua. Onneksi sain kuitenkin nopeasti korjattua tilanteet ja jatkettiin hyvillä mielin. Haastavaa välillä tällaisen kunnon Tamman ratsastus, kun vetää herneet nenään niin helposti :D Loppu raveissa oli tosi kevyt ja rento. Taas tuli neidille kunnolla hiki, joten ei ollut turha ostos ne elektrolyytit.

Jänskää enää n. 1,5 viikkoa, että päästään enjalaan treenaamaan. Täytyykin soitella jonnalle ja sopia valmennustunneista. Kivaa päästä pitkästä aikaa hyppäämäänkin :)  Alku viikosta täytyy ottaa asiaksi siistiä Elsan harja yms. edustus kelpoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti