tiistai 30. marraskuuta 2010

Pakkasratsastelut jatkuu

Sunnuntaina oli vuorossa hieman kevyempi päivä. Olin aamun seuraamassa Keravan ratsastusseuran estemestaruuksia, hieman haikein mielin kun en itse ollut mukana kisaamassa. Hienosti meni muutamalla Enjalalaisista. Jenni uusi Naomin kanssa viime vuoden harrastaja sennujen kullan :) Muusa myös Hornetin kanssa nappasi mitalin junnu kilpailijoissa.

Illalla sitten menin liikuttaa Elsan ja samalla tekeen iltatallin. Puolisen tuntia mentiin ympyrällä käynti ravi siirtymisiä. Oli aika mukavan rento alusta saakka ja jopa kuulollakin. Tehtiin vähän kahdeksikkoa ja aika hyvin kääntyi. Oikeaa pohjetta päin meinasi ensin tulla mutta sain korjattua aika hyvin. Meni muutenkin aika hyvää tahdikasta ravia. Lopettiin kun tuli tosi hyvä hetki. Pakkasta oli joku -17 eikä mulle yllättävää kyllä tullut yhtään kylmä :) vaan melkeimpä hiki. Yhtään jos oisin tehokkaammin ratsastanu niin ois kyllä hiki valunu.

Harmittaa ihan sikana kun ostin HIHS:stä horse comfortin villaisen ratsastus loimen, joka muuten on kyllä tosi hyvä mutta reippaampaa askellajia kuin käynti mentäessä ei pysy päällä. Tarra aukeaa ja loimi putoo. Täytyy kierroksen välein kiskoa loimea takaspäin, ettein näin pääse käymään. Täytyy yrittää vissii kyhätä siihen kun muut kiinnitys tuon tarran tilalle. Onko muilla ko. loimen omistajilla ollu samanlaisia ongelmia?

Tänään sitten tehtiin oikeen kunnon koulutreeni. Menin sen verran aikasin että ehdin valoisalla ratsastaan. Sinänsä ihan hyvä idea, mutta Kirstin hoito lapset on usein pihalla siinä 15-16 iltapäivällä ja niin oli tänäänkin. Potkukelkkoja työnsivät ja laskivat mäkeä läheisel kalliolla ja Elsa sitten hieman otti niistä kipinää alkuun. Ekas raviin siirtymises jäi jumittaan ja tuijottelemaan muualle. Vauhditin raipalla kun ei pohje tehonnu ja neitipä nosti laukan ja kun pyysin jatkaa eteen jäi paikoilleen pomppimaan. Raipasta tuli taas sellasta pukkipotkua, että alkoi mun tasapainokin hiukan horjua ja piti pysäyttää ihan kunnolla ja aloittaa alusta. Lapset meni vähän kauemmaksi nii saatiin onneks toisessa päädyssä pyöriä ihan rauhassa.

Nyt sitten lähti ihan suosiolla raviin ja päästiin aloittamaan kunnolla. Ensin vaikutti olevan tänään just sellasella tuulella että "tee keskenäs". Mutta kyllä se siitä alkoi pikkuhiljaa kuunteleen ja toimimaan. Mentiin väistöjä käynnissä ja hieman ravissakin. Vasemmalle väistäessä meinas vauhti hiipua kokonaan, mutta lopuks tuli hyvin.
Seuraavaksi jatkettiin laukka harjoituksiin. Nosti ihan kivasti ja alkuun en vaatinut muuta kuin että laukka säilyy ja heppa kääntyy ympyrällä.. Tämä sen takia, ettei tuu kiukkukohtauksia, oli meinaa just sen oloinen alussa. Kehuin paljon kun laukkasi hyvin ja alkoikin innostumaan laukasta. Pystyin jo hetken päästä ottaa lyhyempää ohjaa ja alkaa hieman vaikuttamaankin heppaan. Tehtiin paljon laukka ravi siirtymisiä ympyrällä. Tuli aivan Super hienoja nostoja ja viimeisissä sain jo aika hyvin pysymään avuilla rentona nostoon saakka :) Molempiin suuntiin meni hienosti. Sitten vielä loppu keventelyt. Noin tunnin verran mentiin ja molemmille tuli hiki vaikka pakkasta -15.

Toivottavasti saan mahdollisimman nopeasti ajettua sen pikku een.Olisi niin kiva päästä hyppäämäänkin pitkästä aikaa. Laitanpa tähän nyt nähtäväville pienen video pätkän meijän syksyisistä estetreeneistä. Joista itseasiassa lupailin videota jo aikoja sitten...Tuli kyllä älyttömän huonolaatuinen, toivottavasti näette jotain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti