tiistai 8. helmikuuta 2011

Uusi liikutusapu testaamassa

Lauantaina käytiin kokeilemassa voiko pellolla mennä ja eipä oikeastaan voinut. Koikkelehdittiin pari sataa metriä ja päätin kääntyä takas kun meni liikkuminen turhan vaikeeksi vaikka oli plussan puolella. Lunta oli joissain kohdin yli Elsan polvien ja välillä tuntui pohja pettävän. Hengissä selvittiin, ilman irroinneita suojia ja kenkiä pois pellolta ja mentiin omalle tielle, jossa tehtiin hieman väistöjä käynnissä sekä ravailtiin. Lopuksi otin myös pätkät molempia laukkoja. Elsa oli oikein kiva :)

Maanantaina Laura lähti tallille mukaan kokeilemaan Elsaa. Lauran olisi tarkoitus autella mua Caisan kanssa Elsan liikutuksessa. Laura sai tällä kertaa mennä ensin, kun viimeksi Caisa meni mun jälkeen. Elsalla oli ollut sunnuntaina vapaa joten oli aika reippaalla tuulella. Lauralla ollut melkeinpä vuoden ratsastustauko ja halusi tänään aloittaa ihan rauhassa käynti-ravi treenillä.

Ensin Elsa tietty vähän yritti jarrutella kun ohjia lyhennettiin ja vastustella tuntumaa mutta hetken päästä meni aika kivoja pätkiä. Kulmissa helposti meinasi tunkea oikeaa pohjetta päin oli kumpi kierros tahansa. Laura joutuikin muutamaan kertaan tehostamaan pohjetta raipalla. Aika hyvältä Elsa kuitenkin näytti ja Laurankin mukaan tuntui pätkittäin kivalta ja yritteliäältä :) Ei kiukutellut Elsa tälläkään kertaa ollenkaan.

Menin itse sitten viel puolisen tuntia. Jonkin aikaa sain itsekin tapella oikean pohkeen käytöstä ympyrällä ennen kuin alkoi taipumaan ja kääntymään kunnolla pienistä avuista. Tulin käynnissä sekä ravissa uran sisäpuolelta muutaman askeleen väistökä uralle. Meni aikas kivasti. Sen jälkeen otin muutamia laukan nostoja sekä käynnistä että ravista ja Elsa meni tosi hienosti. Käynti nostossa oikein tuntui kun ponnisti takaa. Loppuun kahdeksikkoa keventäen ja kääntyi oikein kivasti ja pienin avuin.

Tänään olikin sitten oikein mukava ratsastaa kunnon lumipyryssä. Puolisen tuntia kestin ennen kuin vaatteet alkoi olee liian märät. Alkuun ihan kääntelin ja tein samoja väistöjä käynnissä kun eilen. Reagoi hyvin väistättävään pohkeeseen ja liikkui kivasti eteen. Ravissa taas hetki ympyrällä jotta sain etenkin vasempaan ulkopohkeen läpi. Loppuun muutama laukan nosto ja hyvin sujui. Meni tänään myös aika kivaa ravia ja oli muutenkin puolessa tunnissa yllättävän hyvä ratsastaa.

Huomenna sitten Caisa menee ratsastaan Elsan, toivottavasti neiti osaa käyttäytyä kun en ole paikalla. Laura tulee mukaan vielä uudestaa ennen kuin sitten menee itekseen. Elsan ruokintaakin nyt pistetään uusiksi kun päätin hankkia soijaa ja tavoitteena ois päästä jättämään tuo kallis mysli sitten keväämmällä mahdollisesti kokonaan pois. Mutta nyt talvella ainakin mennään vielä kaura+soija+mysli yhdistelmällä. Massaa tuolle siis pitäisi vieläkin lisää saada. Jonnalta olen kysellyt tarkemmin neuvoja ruokintaan, niin eiköhän me siitä vielä hyvä saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti