lauantai 26. helmikuuta 2011

Juoksutusta ja rennot koulutreenit ennen vapaata

Torstaina siis päätiin pitkästä aikaa juoksuttaa Elsan, kun on nyt oma juoksutusvyökin. Vyön kiristäminen ei ollut ihan helppoa kun se on vähän mokan tyylistä materiaalia remmien alapuolelta, joten solki liikkui todella nihkeästi. Lisäksi kun kiristys kesti niin kauan että Elsa päätti auttaa asiaa pullistelemalla kunnolla.
Noh päästiin lopulta kuitenkin kentälle. Ensin käveltiin alkukäynnit koko kentällä ja sitten hölkkää pelkän liinan päässä ilman sivuohjia. Aika hyvin Elsa hakeutui alaspäin vaikka ei ollutkaan sivuohjia vielä.

Alkuverryttelyn jälkeen laitettiin sivarit paikoilleen ja alettiin hommiin. Elsalla oli hurja vauhti päällä ja kiihdytteli ravissa turhankin paljon. Itekseen vauhdin kiihtyessä lähti laukalle ja veteli oikein mukavia pukkeja. Sitten mulla ei ollutkaan enää juuri vauhtiin sanomista. Ääni avut meni kuuroille korville ja neiti paineli kauheeta kyytiä ympyrää pitkin. Onneksi pysyi ympyrällä eikä lähteny mua kuskaamaan liinan päässä. Siinä ei sitten auttanu kun rauhotella ja odotella, että Elsa saa suurimmat höyryt purettua. Kun rauhoittui saatiin ihan mukavaa rentoa ravia aikaiseksi. Oikeaan oli laukassa rauhallisempi ja kuunteli loppua kohden jo muakin :D Saatiin tehtyä jopa muutama hyvä käynti-ravi siirtyminen. Pitää varmaan alkaa taas juoksuttamaan useemmin niin ehkä meno rauhoittuu jatkossa.

Eilen menin kentällä koulua puolisen tuntia. Kevyttä ravia paljon ympyröitä ja taivutuksia tehden. Annoin mennä aika pitkällä kaulalla ja olikin aika mukavan rento. Otettiin molempiin suuntiin pari laukan nostoa. Vasempaan aluksi oli aika hidas pohkeelle ja autoin raipalla,  protestoi pukilla mutta jatkoi hyvin eteen. Molempiin suuntiin viimeiset nostot otin käynnistä ja nosti ihan super hienosti. Nyt alkaa kääntävät avut mennä läpi jo nopeammin kun pari viikkoa sitten, täytyy vaan jatkaa samaan malliin niin eiköhän siitä hyvä tule.
Huomenna suunnataan Enjalaan treenaamaan, toivottavasti kääntämis ongelmat ei palaudu kun päästään maneesiin ja Jonnan tunnille :D

2 kommenttia:

  1. Elsa halus sitten vähän iloitella juoksuttaessa.Hyvä,että kuitenkin loppua kohden alkoi sujumaan paremmin.Kiva,että saat tunteja enjalassa ja se on hyvä käydä tunneilla vuokrahevosella.Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Juu tunneilla käyminen tekee tosi hyvää :) harmittaa kun ei olla päästy talvella kauheasti tunneille kun ensin oli kenttä niin huonossa kunnossa ja sitten kauheat pakkaset :( mutta keväällä olis tarkoitus enemmänkin tunteja ottaa. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista