sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Käyntitreenit kunnon pakkasessa

Joo se sitten siitä tälle päivälle suunnitellusta kunnon koulutreenistä. Ensinnäkin pakkasta oli illalla kun tallille lähdin mukavat -20 ja Elsa oli sitten päivällä tarhassa riekkuessaan vääntänyt aavistuksen toista etukenkää. Kaksi naulaa oli irronnut ja kenkä vääntynyt onneksi vain hieman alaspäin ulko kannalta. Sen verran hyvin kenkä oli vielä paikoillaan , että uskalsin käyntiä mennä kentällä kun pohjakin oli aika hyvä. Kirsti lupasi huomenna laittaa kengän kuntoon niin ei tarvitse kengittäjää vielä pyytää.

Tarkenin huimat 40min kentällä eikä oikeestaan kuin varpaat vähän kylmettyneet. Tehtiin käynnissä siis paljon väistöjä. Oikeassa kierroksessa väistätin takaosaa ympyrällä ulos ja aika hyvin reagoikin tänään pohkeeseen. Vasempaan väisti ulos todella helposti ja meinasi jopa jättää takaosaa ulos väistön jälkeenkin ja päätinkin väistättää takaosaa sisälle. Sain aika paljon tehdä töitä, että tuli paremmin pohkeiden väliin eikä enää puskenut ulos.

Sitten kun väistöt sujui siirryin koko uralle ja koottiin hieman käyntiä. Ensin Elsa oli sitä mieltä ettei mitenkään pysty astua takasilla kunnolla alle vaan yritti poikittaa jompaan kumpaan suuntaan. Sitten kun sain sen kulkemaan suoraan alkoi sählätä päänsä kanssa. Vielä kun jaksoin vähän aikaa vaatia alkoi tuntua pätkiä tosi kivalta. Selkä nousi selvästi ja käyntiä oli helpompi hidastaa. Kuunteli myös ihan kohtuullisesti istuntaa. Kun tuli hyvä pätkä siirryin vielä taivuttelemaan hetkeksi molempiin suuntiin. Elsa oli tänään koko ajan aika kiireinen ja liikkui hyvin eteen, mutta lopuksi kuitenkin tosi hyvin kuulolla :) Teki ihan hyvää pitkästä aikaa keskittyä kunnolla käynnin treenaamiseen, se kun ei ole meidän helpoin askellaji.

Huomasin muuten että Elsa on lihonnut. Jee! Satulavyötä ei enää saanut yhtä tiukalle kuin ennen. Ennen selästä käsin vyön sai helposti tokavikaan, mutta eilen ja tänään jouduin jättää kolmanneksi vikaan ja satula pysyi hyvin tukevasti paikoillaan kokoajan. Karvaakin on Elsa jo alkanut pudottaa, joten ehkä se kevät sieltä joskus tulee.

Eilen innostuin tekemään ostoksia horzen nettikaupassa. Tilasin vihdoin kauan himoitsemani sini-punaisen kouluhuovan brodeerauksella. Lisäksi ostin juoksutusvyön sekä pharma linimenttiä ja arnikaa, kun edelliset alkaa vetelemään viimeisiään. Vielä tarvittais timantti otsapanta, jonka meinasin jokelan heppakaupasta käydä hankkimassa. Muistelisin että sielä oli ainakin viime vierailulla kivan näköisiä edulliseen hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti