lauantai 12. helmikuuta 2011

Maastoilua aurinkoisessa pakkassäässä

1.2. (c)Caisa Inkinen
Nonii nyt pääsee taas kirjotteleen kun 3 päivän tauon jälkeen vihdoin pääsin ratsastamaan. Eli Caisa kävi liikuttamassa Elsan keskiviikkona karmeessa jäätävässä viimassa. Olivat hetken menneet kentällä ja sitten käyneet omalla tiellä kävelemässä. Elsa oli ollu aika pörheenä ja säpsyillyt jonkin verran. Vajaa puolisen tuntia olivat ilmaa uhmanneet ja sitten lopettaneet suosiolla. Pääsasia että Elsa pääsi kuitenkin vähän jotain tekemään.
Torstain ja perjantain Elsa vietti vapaillen kun itsellä oli iltavuoroa töissä.

Tänään sitten vihdoin pääsin ratsastamaan. Menin kymmenen aikaan aamulla ensin karsinoita siivoomaan ja sitten kun ne sain tehtyä lähdettiin Sonjan ja Keijun kanssa maastoon. Päästiin ekaa kertaa kokeilemaan metsäpoluilla koikkelehtimista. Oli muuten aivan älyttömästi lunta metsässä, mutta se oli onneksi pehmeää ja suht kevyttä. Kauhea kiire oli Elsalla pysyä Keijun perässä ja sain pidätelläkin jonkin verran, että ei aivan toisen hännässä oltu. Aika taiteilua kyllä oli  mahtua kaikkien puiden ja oksien välistä, mutta hengissä selvittiin :) Hienosti menivät molemmat hepat, kun joutuivat kauheasti keskittymään hangessa tarpomiseen. Välillä ottettiin huilitaukoja ettei ihan hurjan rankaksi mene. Keiju muutenkin jo vähemmällä käytöllä kun varsamaha jatkaa kasvamistaan. Toukokuun puolen välin maissa on laskettu aika :)

Metsästä ulos tullessa vastassa oli makkaran paistajia laavulla ja irrallaan juoksenteleva koira. Omistaja onneks sain koiran nopeesti hanskaan ja joten päästiin jatkamaan matkaa. Hienosti ohittivat hepat laavun ja loppumatkakin kotiin karjamaan tiellä sujui hyvin. Elsakin käyttäytyi yllättävän siivosti vaikka oli vapaillut juuri kaksi päivää. Harmitti ihan älyttömästi kun ei ollut kameraa mukana, koska metsässä oli mielettömän kaunista auringon paisteessa. Pitää ottaa uusiksi joku päivä samanlainen reissu.

Reilu puolisen tuntia oltiin maastossa ja lopuksi menin vielä kentälle reippailemaan 20 minuutiksi, ettei ihan löysäilyksi mene Elsan treenaaminen :D Kevyttä ravia menin ympyröitä tehden ja Elsa oli taas hieman laiska reagoimaan pohkeeseen nimenomaan kääntäessä. Raipasta esittikin pitkästä aikaa mukavat kunnon pukit, mutta viesti meni perille ja sain hyvin lähtemään siitä eteen. Nosti jopa laukan ja päätin että otetaan sitten muutama nosto kun noin tehokkaasti reagoi. Tosi hienosti nousi molemmat ympyrällä ja vasempaan oli niin innokkaasti menossa eteen, että sain mentyä tosi hyvää hitaampaa laukkaa kierroksen ilman, että yhtää kiukutti :) Sitten lopuksi ravia eteen alas ja hyvin reagoi kääntävään pohkeeseen. Huomenna sitten otetaan tehokkaammat koulutreenit. Olisi kiva pyytää joku pitämään tuntia, mutta en ensi viikolle taida vielä uskaltaa kun on lupailtu niin kovia pakkasia :(

2 kommenttia:

  1. Onpas ollut ihanat maastoilut teillä.Itselläkin alkaa tekee mieli hevosen selkään kun lueskelee näitä juttuja maastoilusta. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. juu oli kyllä tosi ihana maastoilla auringon hohtaessa hangilla :) Talvi on jopa ihan kiva silloin kun on kaunis sää :D Mukavat viikonloput myös sinulle!

    VastaaPoista