perjantai 4. helmikuuta 2011

Tavoitteena nopeat ja kevyet avut

1.2.  (c)Caisa Inkinen
Keskiviikkona oli hieman kevyempi päivä, joten puolisen tuntia pyörittiin kentällä käynnissä ja kevyessä ravissa. Kääntelin paljon ja aika voimakasta ratsastusta vaati, että alkoi kuuntelemaan. Isoa kahdeksikkoa mentiin suurin osa ajasta. Halusin, että Elsa säilyttää tahdikkaan rennon ravin ja ei tule yhtään pohkeita päin missään kohtaa. Annoin mennä hieman pidemmällä kaulalla. Oikean pohkeen kanssa sai taas tehdä paljon töitä, mutta lopulta oli tosi kiva ja kuulolla :) Lopettiin sitten siihen, kerrankin ei ehtinyt Elsa juurikaan hiota. Torstaina olikin sitten vapaa päivän vuoro.

Tänään sitten Jonna saapui pitämään tuntia, jotta ei päästä heti treeni viikon jälkeen repsahtamaan. Alkuun Elsa oli tosi nihkeän oloinen eikä raippaankaan kunnolla reagoinut. Mentiin koko tunti ympyrällä ja pohjakin oli yllättävän hyvä vaikka ollut jo monta päivää plussalla. Käynnissä mun pitää kiinnittää tahtiin erityisesti huomiota, nyt meinas kaahottaa ihan liian kovaa, kuitenkaan kuuntelematta. Sain siis reippaasti hidastaa vauhtia. Olin ehtinyt jo sen verta alkuverkkailemaan ennen tuntia, että aloitettiin heti sitten pohkeen väistöillä käynnissä ympyrällä. Ei kyllä ihan helppoa ollut. Elsalla olisi nyt erityisen tärkeä pyrkiä käyttämään mahdollisimman nopeita ja kevyitä apuja, jotta se saataisiin herkemmäksi pohjeavuille. Tuppaan välillä itse jäämään puristamaan silloin kun Elsa ei reagoi, jolloin se vastustelee entistä enemmän.

Muutamia ihan ok väistöpätkiä saatiin aikaiseksi kunhan muistin keskittyä pohjeapujen nopeuteen ja hellittää aina kun se siirtyi oikein. Jatkettiin samaa ravissa ja jouduin kyllä ratsastaan hikihatussa, että tuli ees jotain sinne päin. Seuraavaksi siirryttiin käynti-laukka-käynti siirtymisiin. Yllättävän hyvin nousi ensimmäinen laukka, mutta neiti meinas vetää poikitusjumitukset heti perään. Onneksi sain jatkettua eteen, eikä sen jälkeen enää yrittänyt moista. Siirtymisiä jatkettiin jonkin aikaa ja alkoivathan ne lopulta sujua, tuli jopa muutama oikein hyvä :) Tehtiin myös muutamia ravi-laukka siirtymisiä ja meni oikein hienosti ja pysyi nostoissa rentona.

1.2. (c) Caisa Inkinen

Laukka siirtymisten jälkeen otettiin uudelleen väistöjä ja nyt meni ihan super hyvin :) Ei tarvinnut kuin ihan pienen avun takaosan siirtoon ja pystyi itse keskittymään paremmin istuntaani. En ois alkutunnista uskonut että menee väistöt vielä tänään noin hyvin.

Toiseen suuntaan  tehtiin samat jutut ja ympyrälle taipuminen vaati aika paljon työtä. Laukat nousi hienosti sekä käynnistä että ravista. Väistöt ei ihan yhtä hyvin sujuneet kuin vasempaan mutta ihan kivoi pätkiä tuli. Jonna kehui laukkaa tosi paljon, ja Elsa olikin tosi kivan tuntuinen. Ihan loppuun otettiin vasempaan vielä pari käynti nostoa ja siinä meinasi Elsaa sitten jo alkaa hieman kiukuttaa, nosti kuintenkin hyvin ja päästiin loppuverkkailemaan tyytyväisinä. Loppuraveissa meni tosi hienoa ravia ja Jonna kehui paljon :)

Nyt vaan pitää itse keskittyä noihin nopeisiin pohjeapuihin ja muistaa hellittää ajoissa. Pitää varmaa pyytää noita Helejä pitämään tunteja nyt useammin, kun Jonna on harmillisesti liian kallis kovin usein pyydettäväksi. Eiköhän me tästä päästä hyvin jatkamaan kohti kevättä kun on selvät sävelet harjoitusten suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti