keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kai se kevät sieltä tulee...

Ainakin Elsan mielestä on kevät tulossa, sillä karvaa lähtee aivan älyttömästi. Turhauttavaa harjaaminen kun hevonen näyttää tosi epäsiistiltä vaikka kuinka hinkkaisit. Uusia irtokarvoja nousee pintaa sitä mukaa, kun harjaat. Tätä karvan lähtöä siis tiedossa varmaa vähintään kuukauden päivät. Mutta pääasia että aletaan olee talvesta voitonpuolella, vaikka ei siltä tunnukaa näillä pakkaslukemilla :D

Tänään treenattiin Elsan kanssa siirtymisiä uralla ja kahdeksikolla. Elsa olikin tänään aika mukava eikä paljoa tarvinnut sanoa oikean pohkeen kuuntelusta. Reippaasti liikkui ja taipuikin aika hyvin alusta asti. Siirtymiset käynnin ja ravin välillä sujuivat ilman mitää ongelmia. Ravissa meinasi välillä kiihdyttää vauhtia liikaa ja jännittyä, mutta kun muistin ratsastaa myös pohkeella tuli paljon tasaisemmaksi.

Kahdeksikolla otettiin sitten laukannostoja ravista eli lävistäjällä ravin kautta laukan vaihto. Elsa innostuikin tehtävästä ja nosti laukat oikein hyvin ja terävästi. Hiukan liikaa pääsi jännittymään nostoissa kun ei oikein malttanut odottaa apuja. Lopuksi sain molemmat laukat vaihdettua kivan rennon ravin kautta :) Jatkettiin vielä ravia uralla ja Elsa kävi sen verran ylikierroksilla, että täytyi muutamat pysähdykset ottaa ennen kuin malttoi taas keskittyä. Sitten esittikin oikein hienoa ravia, oli hyvin avuilla, reipas ja tasaisen kevyesti tuntumalla. Siihen oli hyvä lopettaa ja käytiin kävelemässä vielä omalla tiellä.

Tänään tuli hööksiltä tilaamani kamat eli satulahuopa, juoksutusvyö sekä linimentit. Voisinkin sitten huomenna pitkästä aikaa juoksuttaa Elsaa, jos saan sivuohjiin tehtyä lisää reikiä. Sunnuntaina sitten Enjalaan, joten uusi kirjailtu huopa tulikin juuri sopivasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti