keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Muutoksia arkeen

Eli minulla alkaa koulusta valmistuminen häämöttää ja viimeinen puristus täytyy suorittaa tämän kevään aikana. Koulu tulee siis syömään aika suuren osan vapaa-ajastani ja Elsakin täytyisi saada kisakuntoon loppu kevääksi. Päädyin hankkimaan hieman liikutus apua, jotta Elsan kuntokehitys saataisiin jatkumaan. Ei olekaan ihan yksinkertaista löytää luotettavaa tuttua tarpeeksi osaavaa tyyppiä, jolla oisi oma kulkupeli paikan päälle pääsemiseen. Onneksi kuitenkin pari hyvää kaveriani oli ratsua vailla. Elikkä kumpikaan ei varmastikkaan säännöllisesti pääse auttamaan mutta toinen välillä sitten enemmän kun toinen ja jollain viikolla toisin päin :)

Yksi haastehan tässä on se, että Elsalla ei ole viimeiseen vuoteen nyt ratsastanut juurikaan kukaan muu kuin minä. Sonja meni muutaman kerran syksyllä ja Jonna nyt viime viikolla :D Mutta tekee kyllä sille tosi hyvää tottua hieman erilaisiin ratsastajiin.

Eilen sitten Caisa tuli mukaani tallille testaamaan Elsaa. Ja kameran otin tietysti mukaan niin saatiin kuvia. Mentiin aikasin aamulla jo ruokkimaan heppoja ja siivottiin karsinat ennen ratsastusta. Oli kyllä tajuttoman hieno sää kun aurinko paistoi piiiitkästä aikaa. Menin itse ensin puolisen tuntia Elsalla. Ihan vain kääntelyä ja tavoite saada nopeaksi pohjeavuille. Sai kyllä alkuun raipalla hieman muistutella taas etenkin oikean pohkeen olemassa olosta. Tästä kunnolla pohkeen eteen saamisesta tuleekin nyt tämän kevään missio. Hetken mentyäni alkoi tuntua ihan kivalta ja eteni kohtuullisesti. Niin hyväksi en kyllä saanut kun maanantaina mutta oli kuitenkin ihan mukava. Laukkaa otin molempiin suuntiin useemman kierroksen ja nosti aika hyvin. Tässä vaiheessa Elsa alkoi olla jo hikinen joten annoin pitkät ohjat ja sitten oli Caisan vuoro.





Caisa aloitti ihan käynnissä ja heti neiti testas että tarviikohan sitä pohjetta nyt enää kuunnella. Sai Caisakin tovin tehdä töitä ennen kuin oli ok. Mulla oli juoksutuspiiska varmuuden vuoksi mukana jos meinaa alkaa possuilemaan saadaan se loppumaan heti alkuunsa. Ravailun jälkeen oli vuorossa nostot ja hieman sain juoksutus piiskaa heilauttaa, jotta ei jäänyt jumittamaan. Nosti kuitenkin laukan sitten ihan hyvin. Caisa teki useampia nostoja ja ihan jees meni :) oikeaan tuli lopuksi oikein hyvä nosto. Vasempaan meinasi ottaa kiihdytys askeleita mukaan. Lopuksi Elsa oli oikein hyvin vertynyt ja meni todella kivaa ravia. Alkoi tässä vaiheessa olla avuilla, kevyt ja liikkua itse :) Hieno Elsa! Oli kyllä rankka treeni tänään, Elsa oli niin hikinen, että ihan höyrysi kunnolla. Jätettiin se siis sisälle kuivumaan ja syömää heinää. Toivottavasti Elsa osaa ensi kerrallakin sitten käyttäytyä kun en ole mukana.




Laura, joka on toinen auttamaan lupautuneista, tulee testaamaan Elsaa sitten ensi viikolla. Paras mennä yhtä kiltisti kun Caisan kanssa :) Niin ja nyt on sitten Elsalla uudet etusuojat. Kävin tänään siis ostoksilla ja mukaan tarttui Horse Guard merkkiset, aika saman näköiset kuin edellisetkin.

Ekat kuvat, joissa itse menen on ottanut Caisa Inkinen ja kaksi viimeistä otin itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti