keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Mörrimöykky kylässä

Jonna tuli pitkästä aikaa pitämään tuntia. Aloitettiin taas niillä vastataivutuksilla ympyrällä. Käynnissä ensin ja sitte ravissa. Elsa oli suht jännittynyt ja ravissa meinas alkuun jäädä pohkeen taakse. Itellä tekemistä vielä istunnan kanssa noissa taivutuksissa kun helposti kallistun sisään ja katse jää niskaan. Tuli sieltä sitten muutama kohtuullinen pätkä onneksi.

Sitten otettiin laukkaa. Ensimmäiset nosto yritykset meni aivan metsään :( . Vasemmassa siis aloitettiin, vetäs kivat kiihdytysajot kun meinasin laukan nostaa, nousi kyllä sitten puolen ympyrän kiihdytyksen jälkeen mutta tuntui nihkeältä. Autoin raipalla ja tuli pukit samantien sekä vaihto laukan vääräksi. Jouduin ottaa noston taas uusiks. Muutaman kerran sain raippaa käyttää ennenkö neiti suostui alkaa tottelemaan. Sitten menikin tosi hienoa laukkaa :) Piti lyhentää ja siirtää lievään vastataivutukseen. Lyheni aika kivasti ja vähän pystyin taivutustakin kokeilemaan. Oli laukassa kevyt ja eteni itse vaikka lyhensin :) hieno tamma! Jonnakin kehui laukkaa hienoksi.

Sitten kun vaihdettiin suunta, Elsa nosti vielä laukan kohtuullisen terävästi mutta veti herneen nenään kun yritin alkaa lyhentää laukkaa. Pitkää ja matalaa laukkaa meni ihan kiltisti ja kun aloin lyhentää yritti heti rikkoa. Jonkin aikaa sain vahvalla jalalla pidettyä laukalla mut sit alko voimat loppua ja piti raippaa käyttää kun ihan rikkoi raville ja lähti eteen kyllä pitkää laukkaa. Lyhentäsessä heti meinas et mee keskenäs ja yritti rikkoa. Raipalla saatiin taas aika melko mahtavat pukit useempaan kertaa. Sitten saatiin onneksi yks neljäs osa mentyä sellasta laukkaa johon jonna oli tyytyväinen ja siirryttiin raviin. Mulla jalat jo ihan makaronia siinä vaiheessa. Vasempaa tehtävä oli kyllä miljoona kertaa helpompaa vaikka toki Elsa alkoi jo väsyä viimeseen suuntaan kun oli ekan menny niin hyvin.

Lopuksi sitten mentiin lävistäjä linjalla kahdeksikkoa. Toisella lävistäjällä aina keskiravia. Elsa oli ravissa tosi hyvän tuntuinen, liikkui energisesti ja oli kevyt. :) Keskiraveissa venytti hienosti ja tuli hyvin takaisin ennen kulmaa. Vähän välillä meinaa vetää päätä liian alas keskiraveissa mutta treeniä lisää nii eiköhän se ryhti löydy niihinkin. Ravista saatiinkin kehuja useempaan otteeseen. Muuten tunti meni siis aika kivasti lukuunottamatta tota oikeeta laukkaa, pitkään aikaa ei oo noin tuittupää ollut, mutta jos ei näitä vaativampia juttuja ala vaatia useammin ja pidempiä pätkiä ei kyllä päästä ikinä eteenpäin.  Jonna tulee uudestaa parin viikon päästä niin josko sillon esitettäis jotain muuta kuin kiukkupukittelua :D Heli L todennäköisesti tulee sitten ensi viikolla joku päivä.

Tänään oli hetkellisesti samanlaista menoa kuin enjalassa kesällä. Onneksi tänään vain toiseen kierrokseen :)



Sitten pätkä Enjalasta kiukkutunnin lopusta jolloi meni jopa ihan kivasti :)

Videot siis kuvattu Enjalassa heinäkuussa 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti