keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kaahotusta koulutunnilla

Tänään Jonna tuli pitämään tuntia, joka taas muuttui yksäriksi kun Sonja ei päässyt sairastumisen vuoksi tulemaan. Noh eipä siinä mitään. Menin tekemään aamutallia ja ehdin siivoilla iitan ja ponien karsinat ennenkö laitoin Elsan kuntoon. Jonnan oli tarkoitus tulla yhdeksältä. Mentiin jo vähän ennen kentälle kävelemään. Oli tosi inhottava harmaa tihkusade sää. Elsa tuntui tosi reippaalta eilisen talutus-hieronta päivän jäljiltä. Hieroja oli muutamia hieman arkoja kohtia löytänyt kaulan keskivaiheilta, sään vasemmalta puolelta ja takaosasta. Ei kuitenkaan mitään kovin pahoja jumituksia onneksi. Vartin yli yhdeksän aloin tosissaan huolestua, miksei Jonnaa näy. Siispä soitin ja Jonna oli unohtanut koko tunnin, joka tosin sovittiin jo kolme viikkoa sitten. Sattui hyvä tuuri ja Jonna oli asioilla lähistöllä joten lupasi saapua kymmenessä minuutissa. En tajunnut sitten puhelimessa sanoa tietyöstä ja Jonna joutui kiertoteitä tulemaan, joten ei ihan kymmenessä minuutissa paikalle ehtinyt. Päästiin sitten aloittamaan jopa 50min myöhässä tunti. Elsan kanssa olin kävellyt ja vähän hölkkäillyt sen ajan. Odottelu sinänsä ei haitannut kauheasta (oli ainakin verrytelty hevonen :) ) mutta olin siihen mennessä jo kohtuullisen märkä :(

Aloitettiin sitten  pituushalkaijalla suoraan ratsastuksella. Ensin Elsa kiemurteli mutkitteli ja kaahotti. Eipä ollut ainaka puhti loppu pitkän odottelun takia :D  Meni kuitenkin hetken päästä ihan kivasti suoraan ja jatkettiin väistöillä uralle. Ensin vasemmalle, nihkeili eikä reagoinut kovin nopeasti pohkeeseen. Raipalla vähän avitusta niin heräsi ja meni ihan hyvin väistön. Sitten lisättiin laukan nosto pitkän sivun viimeiseen kirjaimeen eli heti kun tulen väistöstä uralle. Ensimmäisestä yrityksestä otti kiihdytys ajot ja vielä toinenkin meni vaikeemman kautta mutta sitten alkoi hiffata tehtävän ja nosti oikein hyvin :) Laukkaa piti jatkaa seuraavan pitkän sivun loppuun ja sen jälkeen pituushalkaisijalle, käyntiin ja pohkeenväistö vasemmalle. Laukasta riemastuikin sitten niin että vauhtia tuli vielä lisää jo ennestään reippaaseen menoon. Oli muutenkin aika epätasainen ravissa, meinas kiihdytellä omiaan ja pidätettä aluksi vastusti päätä nostamalla. Väistöt ja nostot kuitenkin meni kivasti.

Oikeelle väistöt olikin sitten paljon hankalampia ja etuosa meinas kokoajan karata liikaa edelle. Elsan taas ei ois halunnu mennä väistöä yhtään suorempana ja siltä meinasi vauhti loppua kun sain etuosan karkaamisen estettyä (kerrankin näinkin päin :D). Meni kuitenkin sitten ihan ok pätkän ja siirryttin samaan laukan nosto tehtävään. Nosti hyvin, vaikkakin hitaammin kun toiseen kierrokseen. Tässä vaiheessa käynti väistötkin alkoi sujua ja neiti malttoi hetkittäin jopa keskittyä. Laukasta raviin siirtymiset oli aika kauheaa kaahotusta, tunnin edetessä onneksi paransi ja alkoi kuuntelemaan paremmin, mutta ei kyllä ollut yhtään parhaimmillaan.

Lopputunnista siirryttiin vielä keskiympyrälle laukkaamaan. Piti taas kiukutella ekassa nostossa kun oli päässyt välillä huilaamaan pitkin ohjin. Laukkasi kuitenkin tänään hyvin eteen itse. Treenattiin sitten lyhennystä ja lyhensin laukkaa aina muutamaksi askeleeksi ja sitten päästin eteen. Ja kiukuttelu kohtaus siitä taas tuli ja pukkia tarpeeksi tälle päivälle. Ei kuitenkaan niin antaumuksella nyt pistänyt vaan kohtuullisen nopeasti suostui yhteistyöhön ja muutamia tosi hienojakin askeleita saatiin aikaiseksi. Ehkäpä tää tästä jossain vaihees alkaa sujumaan. Jonnan mielestä oli jo paljon parempi kuin viimeksi. Sitten vielä ravailtiin ympyrällä loppuravit. Oli tänään aika hankala saada keskittymään ravissa, pitää itse muistaa vielä kevyempi käsi ja jalka mukaan kunnolla.

Pyysin Jonnaa katsomaan Elsan satulan sopivuuden ja todettiin neidin olevan leventynyt edestä, sillä etukaari on jäämässä ahtaaksi ja satulan painopiste on turhan takana. Nykyinen satula on Mustangin yleissatula, joka on kyllä tosi hyvä istua. Hitto pitäis nyt sitten alkaa satulaa metsästämään. Täytyy ensinnä testata Keijun kiefer koulusatulaa, että oisko se malliltaan edes jotain sinne päin mikä sopisi. Jonnankin mielestä on hyvä jatkaa juoksutus treenejä joten täytyy ottaa se treeni ohjelmaan niin pitkään kun kelejä riittää. Huomenna sitten päästää hyppelemään esteitä pitkästä aikaa :)

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä teidän treenejä :). Elsa saanu lihaksia!
    Juoksutusvyön tosiaan sinne satulahuoneeseen, vapaasti käytettävissä. Toivottavasti kohta pääsisin teidän kanssa samalle tunnille :).

    -Caisa

    VastaaPoista
  2. Heippa!
    Kiva että joku jaksaa lueskella mun raapustuksia :) kiitos paljon vyön lainasta, on ollut avuksi. Täytyy kysellä josko saatais se jonna pitämään tuntia tässä lähiaikoina taas.

    VastaaPoista