tiistai 14. syyskuuta 2010

Kunnon juoksutusharjoitukset pitkästä aikaa

Eilen siis päätin toteuttaa Heliltä saadut kotiläksyt eli harjoitella laukannostoja sivuohjien kanssa liinassa. Meillä ei ole ollut aikaisemmin kunnon juoksutusvyötä niin on jäänyt sivarien kanssa juoksutus lähes kokonaan ja juoksutus yleensäkin tässä mennen kesän aikana.

Aloitettiin vasempaan ravilla ja jonkin aikaa ravattuaan alkoi Elsa rentoutua ja ottaa pidempiä askeleita. Tehtiin kä-ra siirtymisiä aika paljon ja Elsa kuunteli todella hyvin. Eikä vielä ottanut mitään pulttia sivareista. Kun ravi alkoi näyttää hyvältä siirryttiin laukka osuuteen. Ensimmäisessä nostossa saikin sitte jumituksen, yritti kääntyä ympäri kääntymällä turpa ympyrän keskelle päin. Tarpeeksi pitkän piiskan ansiosta sain oikeaan suuntaan liikkeelle laukassa mutta vauhtia oli kyllä ihan turhan paljon. Pari kertaa yritti vielä käännöstä, onnistuin nopeasti estämään yritykset. Sitten Elsa laukkasi kuuliaisesti oikeaan suuntaa lopulta. Kestii melko pitkään ennenkö rauhoittui laukassa ja rentoutti niskansa, sivarit olisi voinut olla hieman kireämmällä niin olisi varmaa nopeammin toiminut. Meni laukan jälkeen todella hienoa ravia ja rentoutui heti. Sitten käveltiinkin pidempään ilman sivareita niin Elsa sai venyttää kaulaa kunnolla.

Sitten olikin oikean kierroksen vuoro ja tähän suuntaan sujui huomattavasti paremmin. Käynti-ravi siirtymiset ei ihan yhtä nopeasti sujunut kun Elsa oli  vieläkin hieman kierroksilla laukasta. Liikkui kuitenkin todella hienosti ja näkyi että selkä oli mukana :) Sitten laukannostoja tähänkin suuntaan. Kertaakaan ei kiukkuillut ja nosti todella hyvin pelkällä ääniavulla. Oli tähän suuntaan laukassa paljon rennompi ja kuuliaisempi. Lopuksi ravia vielä hetken aikaa ja hyvän pätkän jälkeen kävelemään loppukäynnit.

Elsa meni paremmin kuin odotin ja liikkui sivarien kanssa todella hienosti. Täytyykin ottaa useammin näitä liinatreenejä ja toivottavasti tästä ois hyötyä nyt sit ihan ratsastukseenkin ja niihin nostoihin. Elsa ainakin teki töitä hyvin ja hikos reilusti. Tänään sitten en itse päässyt tallille. Kirstin tuttu hevoshieroja opiskelija tuli harjoittelemaan Elsalla ja Keijulla. Kirsti oli ihana ja lupasi talutella Elsaa hieronnan jälkeen niin siitä on enemmän hyötyä. Huomenissa sitten Jonna tehoyksäri heti aamusta 9.00. Pitänee mennä nukkumaan että jaksaa herätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti