sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kouluvalmennusta uuden valmentajan kera

Eli siis päätettiin Sonjan kanssa pyytää joku hyvän oloinen valmentaja koulimaan meitä. Minttu Pulliaista oli tarkoitus ensin pyytää käymään useammin, mutta hän muuttaa ulkomaille joten oli keksittävä joku muu. Minttu suositteli lähellä vaikuttavaa Heli Lötjöstä, joka kilpailee kansallisella tasolla kouluratsastuksessa.  Jonnahan käy myös välillä pitämässä meille tunteja ja Heli Ollikainen silloin tällöin lähinnä estetunteja. Meinattiin siis, että olisi kiva päästä välillä myös enempi koulupainotteisen valmentajan tunneille.

Heli siis saapui eilen pitämään meille koulutuntia. Ensin kertoiliin hepoista ja mitä ollaan tehty niitten kanssa. Sitten aloitettiin ja kevyellä ravilla uralla. Hetken seurattuaan Heli pyysi meitä tekemään pitkien sivujen keskelle 15m voltin. Jatkettiinkin tämän tehtävän parissa aika pitkään. Elsa liikkui aika kivasti eteen, mutta ei oikein meinannut taipua kunnolla. Neuvoksi sainkin hidastaa vauhtia että heppa ehtii taipua voltin aikana ja tahti säilyy. Nyt pyysin sitä menemään aivan liian kovaa. Aluksi itsestä tuntui, että ei edetä mihinkään, mutta kun Elsa alkoi taipua ja herkistymään se tuntuikin aika hyvältä ja rennolta. Sekä rauhallisempaa ravia meni ihan itse ja pystyin suurimmaksi osaksi vain nauttimaan kyydistä. Melko matalassa muodossa mentiin vielä näin ensimmäisellä tunnilla mikä oli kiva :)

Jatkettiin sitten muutamilla ra-kä siirtymisillä ennen laukka harjoituksia. Meni ihan ok, elsa jopa käveli aika hyvin mitä se ei aina malta kunnolla tehdä. Sitten laukattiin koko uralla, välillä ympyröitä tehden. Ensimmäinen nosto meni aivan metsään. Mulla on pakko olla joku alitajuntainen ongelma noista laukannostoista kun aina mennään tunnille (etenkin pienen tauon jälkeen) ensimmäiset nostot ei suju vaikka yksin treenatessa menis hyvin. Otan varmaan ihan turhia paineita niistä nostoista tunnilla kun niin kovasti haluan näyttää että me osantaan ne :D Täytyy ottaa tiheemmin tunteja niin ehkä tästä pääsis eroon. Tokassa yrityksessä mulle tuli karmee kramppi vasempaan reiteen ja jouduin hetkeks pysäyttämään ja odottamaan että jalka toimi taas. Kolmas kerta sitten vihdoin onnistui.

Laukka oli ihan hyvää mutta aavistuksen, ehkä raskas ja pitkä, etenkin kun laukattiin pidempään, pääsi venähtämään. Vasempaan nostikin jo tosi hyvin, vaikkakin hieman jännittyen. Vasen oli helpommin lyhennettävissä ja välillä ympyrällä tuntui tosi kevyeltä ja helpolta. Tähänkin suuntaan alkoi tietenkin väsyä pidemmän pätkän jälkeen. Mutta siis oli aika kiva.

Loppuraveissa Elsa oli hieno ja rento. Oli myöskin vaahdonnut suusta mitä harvemmin harrastaa. Heli oli opettajana melko kiltti mutta kuitenkin vaativa ja todella kannustava. Kehui tosi paljon, mutta huomautti kuitenkin kärsivällisesti samastakin asiasta. Teetti meillä molemmilla harjoituksia niin kauan että oli tyytyväinen vaikka tunnin pituus venyikin sekä perusteli ohjeitaan hyvin. Vaikutti kyllä hyvältä ja Elsa toimi hyvin, eli Heli pääsee kyllä jatkossakin meitä valmentamaan :)

Tänään sitten oli Elsalla kevyt kävely päivä. Treenattiin istunta pidätteitä kentällä. Meni ihan kivasti. Välillä reagoi tosi hyvin ja välillä meinasi hiippailla vain eteenpäin eikä pysähtyä. Huomenna saa sitten pitää vapaan. Itse sain ennen viikonloppua kauhean flunssan ja yritän kovasti toipua siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti