sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Puomitreeniä ja rentoilua

Päivitelläänpä sitten vähän loppu viikon kuulumisia. Torstaina kävin jo aikaisin aamulla juoksuttamassa Elsan niin ei jumiudu edellisen päivän rankasta tunnista. Käynti ravi siirtymisiä liinan päässä ja rentoa hölkkäilyä. Meni nätisti. Voisi ottaa tuon juoksutuksen ohjelmaan useammin kun on nyt pidemmän aikaa jäänyt vähemmälle. Torstaina kävi kengittäjäkin, joten nyt kelpaa rämpiä kurassa ja mudassa :D Toivottavasti ei kauheasti sataisi pitkiä aikoja putkeen kun kenttä ei oikeen meinaa vetää :(.

Perjantain Elsa vapaili ja sitten lauantaina otettiin vähän puomi harjoituksia. Kolmea ravi puomia pitkällä sivulla  suht lyhyellä välillä, niin että piti jonkin verran lyhentää. Lisäksi oli yksi yksittäinen puomi pääty-ympyrä linjalla poikkihalkaisijalla. Alkuun neiti oli sitä mieltä että ei huvittais mitään tehdä ja veti käsijarrun päälle heti ekasta raviin siirtymisestä eikä reagoinut kunnolla pohkeeseen. Raipalla muistutus siitä kuka päättää mitä tehdään. Muutamat pukithan sieltä tietty tuli, mutta sitten reagoi eteen ja laukalla. Eli siis pieni spurttaus, että varmasti lähti eteen ja sitten takas raviin. Vielä pari nopeaa laukan nostoa ja johan alkoi neiti liikkua. Meni hienosti puomeja ravissa ja kuunteli pidätteet hyvin.

Alkuverkan jälkeen siirryttiin laukkatyöskentelyyn ja hetken uralla laukkaamisen jälkeen siirryin kahdeksikolle ja laukka oli tarkoitus vaihtaa puomin päällä. Ei ihan sujunut niinkuin viimeksi, silloin onnistuin vaihtamaan molempiin suuntiin. Nyt tuli pari kertaa ristilaukka mutta ei millään sitä vaihtoa. Elsa laukkasi hurjan hyvin mutta puomilla välillä meni koheltamiseksi. Vasen laukka erityisesti oli hyvää ja sitä pystyi lyhentämään  vähän puomia lähestyessä. Laukattiin aika paljon ja kun Elsa alkoi tuntua raskaammalta laukassa otin muutaman sujuvan puomin ylityksen ihan ympyrän suuntaan ilman vaihtoa. Vaikka ei nyt ihan tarkoituksen mukaisesti sujunut Elsa vaihtoi nopeasti ja sujuvasti raviaskeleen kautta, mihin oli nyt tyytyminen, ois menny vaan tappeluks. Loppu raveissa oli oikein mukava ja vaikka vauhtia riitti oli kuulolla. Hieman harmittaa tuo alun kiukuttelu, kun ei ole viime kevään jälkeen tehnyt tuollasta raviin siirtymisestä :( toivotaan että on ohi menevää.


Tänään sitten oli rentoilu päivä. Kentällä puolisen tuntia istunta harjoituksia. Lähinnä tosi pitkin ohjin eteen alas. Käynti ravi siirtymisiä pitkällä ohjalla. Hetkittäin kuunteli hyvin istuntaa, mutta välillä taas innostui hiihtämään turhankin kanssa. Oli niin reippaalla tuulella,että otettiin myös hieman laukkaa molempiin suuntiin ja hienosti pystyi tasapainossa ja pohkeissa vaikka ei ollut juurikaan ohjan tukea :) Viimeinen laukasta raviin siirtyminen oli tosi hyvä ja jäi odottamaan hienosti. Lopuksi käveltiin parikymmentä minuuttia pellolla. Elsa vaikutti oikein tyytyväiseltä kun ei tarvinnu laukkaa tänään lyhennellä,eikä kiukutellut ollenkaan. Ihan hyödyllistä välillä harjoitella ratsastamaan vielä enemmän istunnalla tällaisella reippaalla hepalla. Huomenna sitten oisi tarkoitus tehokkaammin koulua mennä.

Kirsti oli tilannut kuorman hiekkaa ja nyt sitten sitä kottareilla kuskataan kentälle huonompiin kohtii ja mahdollisesti muuallekin riippuen siitä miten sitä riittää. Tää on tällasta köyhän kentän kunnostusta, mutta toivotataan että herkästi liian pehmeät kohdat nyt tulis paremmiksi.

Rentoa käyntiä harjoittelemassa syksyllä 2009 (c) Maiju Pulkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti