lauantai 11. syyskuuta 2010

Laukkatreeniä

Perjantaina Heli L tuli pitämään kouluvalmennusta. Sonjalla olikin muuta menoa, joten meillä oli sitten tehokas yksäri :) Ehdin jo ennen Helin tuloa verkkailemaan, joten aloitettiin sitten heti Laukalla! Elsa olikin aika hyvällä päällä ja laukka nousi aika hyvin heti, mikä oli yllättävää, yleensä ensimmäiset nostot ei suju. Laukka oli kyllä vähän jähmeää ja hidasta. En pystynyt pitämään kovin lyhyttä ohjaa ja jouduin useasti pyytää enemmän eteen. Tavoite oli saada se laukkaamaan omin jaloin niin että pystyisin itse rentoutumaan ja nauttimaan kyydistä. Aika pitkään saatiinkin sitten laukkailla ennenkö alkoi neiti terävöityä ja liikkumaan itse. Heli kiinnitti huomiota paljon istuntaan mikä oli oikein hyvä ja heti kun laukka parani oli istuminenkin tietenkin paljon helpompaa sekä pystyin rentoutumaan ilman että Elsa hidasti vauhtia. Laukattiin myös toiseen suuntaan ja oikeakin laukka alkoi tuntua paremmalta ja mikä parasta pystyin rentoutumaan helpommin. Mentiin pääosin ympyrällä ja välillä kiersin kentän ympäri. Hieman tuli kiihdyttelyä pitkillä sivuilla mutta onnistuneita kulmia tuli kuitenkin.
  
Molempiin suuntiin tehtiin myös laukan nostoja. Aina ceessä laukan nosto ja raviin siirtyminen eli kierros ympyrällä laukassa, kierros ravissa, kierros laukassa jne. Elsa nosti ihan jees, aavistuksen viiveellä avuista jättiaskeleella. Yritimme saada sitä aloittamaan laukan hieman lyhyempänä ja siirsin takaosaa aavistuksen ulospäin. Kerran meni herne nenään ja esitettiin hieno kiukkujumitus, mutta aika reippahasti sitten päästiin etenemään ja sitten nosti ihan hyvin. Otettiin sitten vielä useempi onnitunut nosto ennen huilitaukoa ja toista suuntaa. Toinen suunta sujui aika samanlailla, ihan jees nostoja, tosin aloittaa turhan pitkällä jättiaskeleella, joten nosto on hidas. Mun täytyisi vielä oppia pitämään tasaisempi käsi nostoissa, eikä heittää sille niin  pitkää ohjaa. Ravi osuudet meni aika kivasti, välillä vähän kaahottelua ja mun täytyy muistaa olla nostamatta kättä jos se alkaa kiihdyttää.

Tehtiin vielä molempiin suuntiin hieman vaikeampaa harjoitusta. Laukkaa ympyrällä ja siirtyminen raviin ympyrän sisäkaaren keskellä, samantien voltti ympyrältä ulospäin ja takasin ympyrälle tultaessa heti laukan nosto, kierros ympyrällä ja sama homma. Ei ollu ihan helppo harjoitus ja ensimmäisissä nostoissa otti kiukkukohtaukset ennenkö suostui yhteistyöhön. Vasemmalle voltti meni monta kertaa kaahaukseksi, mutta nosti laukan sitten ihan ok, vaikka ei vieläkään saatu sitä paljoa nopeammaksi nostoissa. Oikealle voltti sujui paremmin ja siirtymiset oli parempia, ihan ok nostojakin tuli ja aavistuksen lyhyenikin. Tosin Elsa alkoi olemaan jo kohtalaisen poikki niin harjoituksesta ei saatu ehkä ihan maksimaalista hyötyä.

Lopuks mentiin ravia ympyrällä ja haettiin rentoa rauhallista ravia. Se onnistuikin hyvin hetken rauhoittelun jälkeen. Jäi hienosti odottamaan ja kuuntelemaan ravissa ja pystyin keskittymään istumaan hyvin. Aina jos Elsa meinasi painaa alaspäin täytyi muistaa pohkeella nostaa sitä ylös. Elsa tuntui  loppuun tosi hyvältä, rennolta ja tyytyväiseltä. Siihen oli hyvä lopettaa. Läksyksi saatiin kokeilla laukan nosto harjoituksia liinassa sivuohjilla.
Oli kyllä tehokas tunti ja laukka sekä ravi oli oikein hyvää, nostoja sen sijaan saadaan vielä paljon harjoitella mutta eiköhän se siitä kun vaan jaksetaan kärsivällisesti niitä treenata.

Laukkailua viime toukokuussa (c)Laura Markoff
Tänään käytiin Elsan kanssa laukkailemassa pellolla. Oli oikein kivaa :) Aluks meinas ottaa ravi kiihdytykset nostoissa mutta viimeset oli tosi teräviä ja hyviä :) Hienosti antoi säädellä laukkaa ja pitkillä suorilla lähti aikas reippaastikin eteen. Kerran muka näki jonkun mörön ja teki stopin ravista, mutta lähti kuitenkin sit rohkeesti eteenpäin kun vähän komensin. Ravissa oli kiva ja rento. Ensi viikolla tuleekin sitte Jonna pitämään koulutuntia ja Heli O pitämään estetunnin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti