keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Maastoirrottelua ja c-merkkiä ihanassa syyssäässä

Ihanaa kun lämpimämmät säät tulivat ainakin hetkeksi takaisin. Eilen käytiin Elsan kanssa pellolla. Uskaltauduttiin ravaamaan ja laukkaamaan puolikasta peltoa ympäri. Ensin Elsa vähän nihkeili ei ollut kovinkaa paljoa ite menossa, mutta sitten kun laukattiin hieman pidempi pätkä innostui ja oli oikein kiva ratsastaa :) Laukka oli hyvin pyörivää ja voimakasta sekä Elsa kuunteli hyvin lyhentäviä että pidentäviä apuja. Oltiin vain reilu puolisen tuntia mutta oli kyllä todella kivaa. Ja siitäkin ajasta vain vartin verran tehtiin hommia ja loput käveltiin, mutta hiki tuli molemmille.

Tänään taas sitten keskityttiin koulun treenaamiseen. Laitoin pallopää kannukset ja harjoiteltiin c-merkin kouluohjelmaa, siltä varalta että josko tässä syksyllä nyt pääsisi jonnekin kisoihinkin mahdollisesti kyseisen ohjelman esittämään. Alkuverkaksi mentiin reipasta ravia ja isoja ympyröitä. Ei kiukutellut, mutta hieman oli pohkeen takana. Kerran jouduin herättelemään enemmän raipalla, jonka jälkeen sitten liikkuikin tosi hienosti. Tein käyntiin siirtymisiä ja ne sujuivat yllättävän hyvin ja tasapainoisesti. Sitten laukan nostoja muutamat käynnistä. Nosti oikein kivasti :)

Lopuksi menin c-merkin ohjelman läpi pari kertaa. Elsa teki pari tosi hienoa pysähdystä ja tällä kertaa rentuotuikin tuntumalle yllättävän hyvin seistessä. Temponlisäykset sujui, kiinni vaan oisi voinut antaa siistimmin. Ravas todella hyviä pätkiä, mutta välillä meni kaahotukseksi. Laukasta raviin siirtymiset pitkän sivun keskellä oli vaikeita ja Elsa helposti pidensi laukkaa ennen siirtymistä. Nosto oikeaan sujui ja vasempaankin nousi mutta hieman viiveellä. Toisella kerralla menin ohjelman ilman raippaa ja Sonja leikki tuomaria C:een kohdalla. Meni oikei kivasti paitsi laukassa meinasi kerran jäädä paikoilleen jumittaan mutta kannukset tehos hyvin ilman  raippaakin. Loppuraveissa hieno ja rento.

Nyt Elsa saa sitten vapailla huomisen ja perjantaina toivonmukaan Heli L tulee pitämään tuntia. Sonja ei pääse tulemaan joten otetaan sitten yksäri. Toivottavasti sujuisi hyvin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti