sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Satuloiden testailua

Elsa piti pari päivää vapaata ja sitten eilen oli Heli L pitämässä meille koulutuntia. Sonjakin oli tällä kertaa Keijun kanssa mukana. Perjantaina hain Elsalle testiin viisi koulu satulaa, jotka olivat merkiltään: Pfiff Lovell, Kieffer Wien, Kieffer Europe, Premier ja Jeffries. Eilen ennen tuntia sitte kokeiltiin satuloita ilman huopaa ja hyvältä vaikuttavaa Pfiffiä testasin Helin tunnilla. Satula oli aika kiva istua ja siinä oli hyvät tukevat polvituet. Heli katsoi satulan sopivuutta ja sanoi sen olevan muuten hyvin istuva, mutta sään tila jää liian ahtaaksi. Harmi, satula olisi mainiosti sopinut budjettiinkin :(

Tunnilla mentiin voltteja sekä volttikahdeksikkoa ravissa. Tultiin kokoajan pituushalkaisijalle ja keskellä ensin voltti aina vastakkaiseen suuntaan ja myöhemmin samassa kohtaa volttikahdeksikko. Kulmat mentiin käynnissä ja muuten ravi. Elsa ravaili aikas hienosti, rentoa ja tahdikasta ravia. Nyt oli paljon rauhallisempi tempo kuin viime tunnilla ja Heli kehui paljon :). Voltit sujui aika kivasti kun muistin kunnolla molemmat pohkeet. Käynnissä meinasi koslottaa mutta tuli ihan hyviäkin pätkiä. Oli myöskin hurjan kiva mennä koulusatulalla jossa kunnon tuet.

Sitten siirryttiin laukkatehtävään. Eli piti kääntää pituushalkaisijan ja pitkän sivun välistä lävistäjälle ja nostaa laukka, sivun keskellä tehdä 15m voltti, jatkaa suoraa ja ennen lyhyttä sivua raviin. Joo no meille tuo laukan nosto kohta oli super vaikea kun ei ollut aidan tukea tai ympyrä uraa. Eipä siitä sitten tullutkaan mitään, Elsa lähti heti täysiä sisäpohjetta päin kiitoravia. Vähän sain helpostusta kun ei ottanu sujuakseen, eli sain nostaa laukan vasta hieman ennen volttia. Sitten neiti tajusi tehtävän ja laukat alkoi nousemaan ihan kivasti. Suoraa jatkaminen voltin jälkeen ei sekään ihan helppoa ollut, Elsa tuli vuorotellen ensin oikeeta ja sitten vasenta pohjetta päin. Vauhtia oli myöskin välillä hieman liikaa, raviin siirtymiset oli kauheeta kaahotusta ensin. Loppua kohti alkoi kuitenkin menemää oikein mukavasti :) ja tuli tosi paljon parempia siirtymisiä. Saatiin taas kehuja paljon. Loppu raveissa oli oikein rento ja venytti hyvin kaulaa.

Tunnin jälkeen Heli vielä katsoi miten Kieffer Wien sopi Elsalle. Itse satula näytti istuvan aika hyvin eli oli tarpeeksi leveä yms, mutta jäi hassusti hieman takakenoon. Sanoi kuitenki että mun kannattaa vielä kokeilla käydä selässä ja katsoa tarkemmin. Kieffer europa näytti aika samalta selässä, aavistuksen ehkä kapeammalta. Jeffries ei sopinut ollenkaa, satulan ja hevosen välistä pystyi katselemaan maisemia.

Tänään mun oli tarkoitus mennä tekemään aamutalli, mutta auto sano sopimuksensa irti eikä käynnistynyt. Kirsti sitten onneksi ruokki ja hoiti hepat pihalle. Sonjan kanssa sitte mentiin puoli kymmeneksi tallille. Siivottiin karsinat ja kotiin lähtiessä päiväruokittiin pollet. Kokeilin tänään Premieriä kunnolla huovan ja vyön kanssa, kun se vaikutti ihan hyvältä ilman. Kun kiristin vyön nousi takatoppaukset reilusti ilmaan. Siinä ois kyllä ollu kunnon syvä istuin ja polvituet, että varmasti ois ollu tukeva istua. Päätin sitten vielä testaa Wieniä ratsain. Lähdettiin Sonjan ja Keijun kanssa maastoon, vaasan tielle.

Aluks ravailtiin pari kierrosta kentällä ja sitten mentiin. Vaasan tiellä mentiin pidemmälle kun viimeks ja ravailtiin muutamassa kohtaa. Elsa meni aika kivasti ja nätisti. Jonkin verran tuijotteli ja puhisi, mutta ei tehnyt mitään ihmeempää. Muutama auto tuli vastaan, ei kuitenkaan niistä juuri välittänyt. Takaisin tullessa oli paljon jännittyneempi ja olis halunnu reippaammin mennä. Lopuks mentiin kentälle vielä ravailemaan ja otin molempiin suuntiin laukan nostot. Kentällä Elsalla oli vauhti päällä ja laukat nousi sujuvasti. Wienissä oli huomattavasti pienempi takakaari ja polvituet kun Pfiffissä ja tosiaankin tuntui että istun turhan paljon takakaaren puolella. Eli ei siis tämäkään satula sovi, ei auta kun jatkaa etsimistä. Jonnalta saan varmaankin sovitukseen yhden Stubben Scandican, josko se sitten olisi hyvä... toivossa on hyvä elää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti