torstai 16. syyskuuta 2010

Hyppelyä auringonlaskiessa

Heli O tuli tänään pitämään estetuntia. Sonja oli edelleen kipeä, joten taas oltiin yksärillä. Aloitettiin puomi treeneillä. Eli pitkällä sivulla oli viisi puomia, joista keskimmäinen oli korotettu ja kolme keskimmäistä oli aika lyhyellä ravi välillä ja kaksi muuta puomia olivat pitkän sivun alussa ja lopussa. Tulin ensin kaikkia ravissa ja sitten käynti siirtymisiä mukaan puomien väliin. Elsa oli taas aika reippaalla tuulella ja vastusteli käyntiin siirtymissä. Tein uralla muutaman askeleen käynti-ravi siirtymisiä ja pysähdyksiä niin parani jonkin verran. Sitten kun tuli pari ihan onnistunutta siirryttiin laukkapuomi tehtävään. Reunimmaiset puomit lähti pois ja kolme keskimmäistä jäi innari välillä. Keskimmäinen pidettiin edelleen korotettuna.

Elsa meni tosi reippaasti ja ensimmäiset kerrat vaa laukattiin läpi niin, että puomit kolisi. Yritin kovasti lyhentää laukkaa ennen puomeja, mutta se on elsalla vielä tosi vaikeaa kun on herkkä sitten pudottamaan raville. Heli nosti hieman keskimmäistä puomia jos sitten vähän keskittyisi ja hyppäisi enemmän. Ei paljoa auttanut, muutama onnistuneempi kerta tuli, mutta jos ei askel osunut täysin, kolisteli surutta kaikki puomit. Elsa ei siis juuri pikku esteitä kunnioita :D Vasempaan oli tosi vino laukassa, meinas perää heittää kokoajan ulos. Sain baanailla pari kierrosta kenttää ympäri, että sain laukan rullaamaan ja suoremmaksi.

Seuraavaksi jatkettiin sarja tehtävälle. Eka apupuomi sitten ristikko ja yhden laukan väli toiseen ristikkoon. Ihan pikku esteillä aloitettiin ja ravissa sisään. Eka Elsa meinas ettei mee tokaa, mutta vähän kannustusta niin loikkas huimalla ilmavaralla kunnon leiju hypyn. Seuraavat kerrat meni jo sujuvasti. Ei vaan millään meinannut hiffata,että laukka kuuluisi ottaa jo ekalta ristikolta. Meinas koko ajan mennä ravilla ja vasta vikalta alas laukalla. Nostettiin sitten molempia esteitä jotta neiti tajuais sitä laukkaa ottaa. Vika este oli noin 75cm. Nyt tulikin sitten parempia suorituksia ja hyppäs tosi kivasti :), laukka ei tosin vieläkään tullut kaikilla kerroilla ekalla esteellä.

Loppuun päätettiin ottaa vielä yksittäistä estettä pitkän sivun keskellä. Vasempaan kierrokseen ensin ja Elsa otti jumitukset heti noston jälkeen. Lamppukulmassa heitti perän ulos ja käsijarrun päälle. Kun pyysin eteen tuli pukkia ja jäi hyppimään tasajalkaa. Ekal kerralla tulikin sitte kielto 60cm pystylle,kun jumitti koko matkan lähestyessä. Sitten koitin saada laukan ensin rullaamaan ympyrällä niin neitipä veti saman jumitukset uudestaan ja jopa pysähtyi kun käytin raippaa. Kun käytin uudestaa tuli vaan potkuja ja pukkeja. Sen verran tosissaan päätti lopettaa liikkumisen, että Heli nappas juoksutus piiskan ja pari kertaa hutkas takasia kohti niin johan laukattiin ja estekin meni leikiten. Vielä kerran yritti jumittaa ja uusi huitasu piiskalla niin meni jakeluun,että laukkaa mennään. Sitten mentiinkin reippaasti pari kolme kertaa 60cm pysty sujuvasti, ja johan suoristu huomattavasti laukassakin. Vielä vaihdettiin suunta ja tultiin muutaman kerran noin 80cm pysty. Eka yrityksellä tuli liian lähelle ja pudotti, mutta seuraavat mentiin mallikkaasti :)


Loppuraveissa oli rento ja mukava. Täytyykin nyt paljon jumppailla tuota vasenta puolta, kun laukka oli alkuun niin hankalaa ja vinoa tänään. Eikä ole juurikaa koskaa pukittanut omiaan vaan aina vain raipasta. Täytyy myös alkaa metsästää sitä satulaa. Neitihän on niin herkkis että tuo nykyinen hieman ahdas satula saattaa vaikuttaa kiukutteluihin, vaikka onneksi selkä ei kipeä olekaan. Hierojan mukaan oli sään vasemman puolella ollut joku hieman arka kohta. Hieroja tulee uudestaa ensi torstaina, ehkä sitten löytyisi selitystä tuohon hankaloituneeseen vasempaan laukkaan. Kuvat on napsittu videolta. Video pätkää laitan vielä myöhemmin tänne. Nyt ei ehdi kun pitää mennä nukkumaan, huomenna aikanen herätys aamutalliin. Kiitokset Hannalle kun olit kuvaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti