keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Viikonvaihteen kuulumisia

Perjantaina tein siis aamutallin ja kevyesti ratsastin Elsan noin 30min, jotta ehdin puoli yhdeksitoista takas kotiin ja sieltä töihi kahdeksitoista. Testasin Keijun Kieffer Master koulusatulaa, joka sekin osoittautui liian kapeaksi edestä, vaikkakin istui takaa paremmin. Mentiin ihan vain ympyröitä rennossa ravissa eteen alas. Muutaman laukan nosto molempiin suuntiin.

Lauantaina Elsa sai vapailla ja sunnuntaina oli ohjelmassa juoksutusta sivuohjilla. Tällä kertaa aloitin oikeassa kierroksessa. Ensin Elsalla oli kauhea vauhti päällä ja kesti hetken ennenkö reagoi hidastaviin ääniapuihin. Rauhoituttuaan meni kuitenkin hurjan hienosti. Laukat nousi sujuvasti ilman kiukuttelua :) Esitti myös todella kivan näköistä ravia. Vaihdettiin sitten kävelyn jälkeen suuntaa ja jatkettiin siirtymisillä. Kuunteli aika kivasti  ja liikkui pitkin letkein askelin. Muutamia kaahotus hetkiä tuli mutta paljon vähemmän kuin viimeksi. Laukka sujui myös vasempaan eikä yhtää jumituskohtausta saanut. JES! Lisäksi oli paljon rennompi vasemmassa laukassa kuin viime kerralla. Tarvitsisi kyllä hankkia kunnon sivuohjat, meinaan nuo ohja viritykset tuppaa vähän löystymään. Elsalle tuli hiki ja venytti lopuksi kivasti kaulaa eteen alas ja oli rento.

Maanantaina testattiin taas uutta satulaa. Tällä kertaa vuorossa oli Keiju estepenkki, Pfiff Pilot. Pfiffi oli selkeensti leveämpi ja parempi edestä ja satula asettui suorana selkään, eikä kallistunut mihinkään suuntaa. Pysyi myöskin hyvin paikallaan. Koulua mennessä oli kyllä itselle aika hirveä, kun jalat oli vaikeampi pitää kiinni kyljissä ja tuli helposti tuolimainen istunta. Tehtiin tänään aluksi väistöjä pituus halkaisijalta käynnissä ja sitten myös ravissa. Oikealle väistäminen oli hankalampaa ja vähän protestoi kun jouduin raipalla avittamaan, mutta sitten yritti kovasti ja tuli muutama oikein kiva pätkä. Oli nyt rennompi kuin Jonnan tunnilla viime viikolla. Sitten jatkoin laukkasiirtymisillä, nosti oikein sujuvasti laukan ja oikeaan etenkin meni todella hyvän tuntuista laukkaa. Satulassa oli helpompi istua laukassa kuin ravissa. Tuntui että onnistuin tekemään hieman vähä eleisempiä nostoja tässä satulassa vaikka ravissa siinä olikin hankalampi istua. Vasempaan neiti taa yritti hieman kiukutella ja heittää perää ulos, raipan ja parin pukin jälkeen kuitenkin asettui ja meni ihan hyvää laukkaa tähänkin suuntaan. Loppu käynnit käveltiin pellolla.

Tänään sitten olikin kauhea harmaa, kolea ja sateinen sää. Elsalla oli vauhtia vaikka muille jakaa. Eikä olis millään meinannu keskittyä. Jouduin tekemään todella paljon siirtymisiä että sain sitä edes hitusen kuulolle. Muutamat vastataivutukset mentiin ympyrällä ja oikeaan sujui kohtuu helposti, vasempaan oli vaikeampaa. Molempiin suuntiin muutama nosto. Meni aika hyvin ja reippaasti edelleen, mutta laukka ei ollut aivan yhtä voimakasta ja ryhdikäst kuin eilen. Selkeästi huonompi pohja ehkäpä vaikutti asiaan. Ravi oli tänään aika epätasoista kun otti ihania kiihdytys spurtteja vähän väliä. Lopuksi kuitenkin teki muutaman tosi onnistuneen ja rennon laukasta raviin siirtymisen. Viimeiseksi vielä keventelyä eteen alas.

Satulan metsästys siis alkaa ja nyt yritettäis alkuunsa löytää sovitettavaksi joku Pfiffin koulusatula sillä toi Keijun satula vaikuttaa sopivalta. Toivottavasti nyt pian löydettäis sopiva, hyvä koulupenkki niin kehtaa sitten Enjalan kisoihin ens kuussa mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti