tiistai 28. syyskuuta 2010

Jee löydettiin ehkäpä satula!

Tänään kävin palauttamassa Horsewellin satulat ja hakemassa Enjalasta yhden Stubben Scandican kokeiluun. Kirstin kanssa soviteltiin satulaa ensin ilman huopaa ja näytti aika hyvältä, joten päätin sitten mennä ratsain kokeilemaan.

Satula näytti edelleen hyvältä kun olin selässä. Aloitin suht pitkällä alku verkalla, useasti suuntaa vaihdellen. Elsa ei ollut aivan yhtä pirteä kuin eilen mutta ravissa oli hyvä rauhallinen tahti alusta lähtien. Pari kertaa sain muistuttaa takajalkojen mukaan otosta, mutta sitten alkoikin liikkua aika kivasti :). Siirryttiin tekemään vastataivutuksia molemmille pitkille sivuille ensin käynnissä. Aloitin oikeassa kierroksessa ja yllättävän helposti aikoi sujumaan vaikka oli vaikeampi suunta. Kun käynnissä sujui siirsin raviin, siinä jouduinkin vähän enemmän tekemään töitä. Tänään ei kuiten kiukutellut juuri ollenkaan ja tehtävä alkoi yllättävän nopeasti sujumaan myös ravissa. Vasempaan olikin sitte helpompi siirtää takaosaa, mutta rentouden säilyttäminen oli hankalampaa. Lopulta tuli oikein hyviä pätkiä myös tähän suuntaan.

Seuraavana olikin sitten vuorossa laukannosto harjoitus. Eli nosto käynnistä ceessä laukkaa kentän ympäri ja jälkimmäisen pitkänsivun keskellä ravin kautta käyntiin. Aluksi oli aika hidas nostossa, onneksi raippa auttoi ja alkoi tulemaa kivoja nostoja. Raviin siirtymisessä meinas niin painaa ohjalle että lisäsin siihen heti perään voltin niin johan tuli kuulolle paremmin siirtymisen jälkeen. Lopuksi  pysähdyksiä ravista  pituushalkaisijan keskikohdassa. Pari ekaa ei menny pidätteet vielä kunnolla perille ja kiemurteli. Hetken harjoittelun jälkeen tuli hyvin kuulolle, sekä pohkeille että pidätteille. Teki oikein hienoja pysähdyksiä sekä oli oikein kevyt ja mukava ratsastaa. Loppu käynnit mentiin pellolla, ja neiti päätti ottaa kunnon sävärit puskissa heiluvista linnuista. Päästiin kuitenkin ohi ja loppu matka sujui rennosti.

Satula oli oikein kivan tuntuinen ratsastaa, sopivan isot polvituet ja melko pehmeä penkki :) Ei ollut liikkunut ei heilunut ratsastuksen aikana, joten hyvältä vaikuttaa. Lauantaina Heli L tulee pitämään yksäri tuntia ja silloin testaan satulan vielä uudelleen. Torstaina päästäänkin sitten hyppimään Heli O ohjauksessa.

Ja meidän tulevan koulukisa debyytti päivä on nyt sitten päätetty. Saadaan hyvinkin varmasti kyyti Enjalan harjoituskoiulukisoihin su 17.10. Vähän jänskää...toivottavasti Elsa ei pistä ihan ranttaliks sielä :D

Tänään oli oikein super kaunis syysilma ja onnistuin ikuistamaan Elsan ilta-auringossa laitumella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti