tiistai 1. maaliskuuta 2011

Laukanvaihtojen alkeita

Eilen oli aivan mahtava sää :) Heti aamusta kävin ruokkimassa ja päästämässä Elsan ja Zian pihalle. Karsinat siivosin heti ja jäin vielä valokuvaamaan auringosta nauttivia heppoja.

Iltapäivällä oli sitten ensimmäinen Jonnan tunti ja koulua mentiin. Aloitettiin ympyrällä ihan perusratsastuksella. Elsa oli alkuun aika reippaasti menossa eteen ja sain jarruttaa jonkin verran ja alkaa nostaa niskaa ylemmäs. Tehtiin hieman väistöjä käynnissä sekä ravissa ympyrä uralla. Vasempaan meni ihan ok mutta oikeaan ei oikein ehtinyt rentoutumaan, siirsi kuitenkin takaosaa ihan ok. Seuraavaksi jatkettiin laukalla ympyrällä ja oikeaan meni oikein kivasti. Vasempaa yritti taas avoimella sivulla jumittaa pari ekaa kierrosta, mutta sitten alkoi kuuntelemaan. Tehtiin muutamia ravi-laukka siirtymisiä ja sitten vielä volttia laukassa ympyrän avoimella sivulla. Aika hyvin kääntyi eikä kiukutellut. Onnistuin jopa hieman lyhentämään laukkaa ja oli oikeaan etenkin aika kiva.

Mun täytyy itse kiinnittää nyt erityistä huomiota lentäviin kyynerpäihin ja käden kulmaan. Etenkin hitaanpaan askellajiin siirryttäessä meinaan suoristaa kättä liikaa. Lisäksi pitäisi muistaa pitää jalat pitkinä ja rentoina. Täytyy kyllä nyt jatkossa ottaa enemmän tunteja kun säät vihdoin lauhtuu niin ei pääse istunta repsahtamaan.

Tauon jälkeen aloitettiin laukanvaihtojen harjoittelu. Sain tulla reipasta laukkaa ympäri koko maneesia ja kääntää sopivalla hetkellä poikkihalkaisijalle ja olla ensin muka jatkavinani samaan suuntaa, mutta vähän ennen uraa kääntääkin toiseen suuntaa uusien laukka apujen kera, jotta tasapaino järkkyisi ja laukka vaihtuisi. Ensin Elsa oli hieman nihkeä laukkaamaan tarpeeksi eteen. Raipalla hieman vauhtia ja pukin kera sitten saatiinkin vauhti vaihde päälle. Aika sujuvaa vastalaukkaa tarjosi alkuunsa, mutta sitten sain pari kertaa vaihtamaan etuosan vasemmasta oikeaan laukkaan. Kerran vaihtoi kokonaan :) Oikeasta vasempaan saatiin onnistumaan kerran etujaloilla. Aika kaahotusta oli ja multa meinas välillä kuntoloppua. Mutta Elsa tuntui saaneen jotai ideaa siitä mitä siltä haettiin, ois kiva jos saisi tämän kesän aikana nuo vaihdot sille opetettua. Tänään sitte meennäänkin estetunnille, kirjoittelen siitä sitten viimeistään illalla :) Video materiaaliakin luvassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti