lauantai 5. maaliskuuta 2011

Onnistumisia koulutunnilla

Torstaina oltiin sitten Jonnan yksärillä. Mentiin koko tunti isolla ympyrällä. Aloitettiin käynnissä niin, että yritin olla mahdollisimman hiljaa ja antaa Elsan mennä sellaista vauhtia kun se nyt itsestään tarjosi. Aika kivaa käyntiä tarjosikin ja jatkettiin takaosan ulos väistätyksellä. Erityisen tärkeää oli muistaa lyhyet ja nopeat avut. Elsa oli hoitaessa sen verran juntti tuulella, että ajattelin saman jatkuvan ratsain. Mutta se yllättikin positiivisesti ja väistöt sujuivat melko hyvin heti alkuun. Tehtiin samaa sitten myös ravissa. Eli mahdollisimman eleetöntä ratsastusta ja en liikaa yrittänyt vaikuttaa vauhtiin yms asioihin ja siitä sitten väistöpätkiä. Ravissa jännittyi hieman väistössä, mutta paransi koko ajan.

Elsa oli tosi hyvin menossa eteen, vaikka jo useampi rankka päivä takana. Vasempaan väistö oli helpompaa, koska Elsa haluaisi monesti ihan itse siirtää takaosaa ulospäin. Laukassa jatkettiin samaa tehtävää. Oikean kierroksen laukkojen jälkeen tuntui, että moottori lähti oikeasti käyntiin. Oli tosi hyvin kuulolla ja meni oikein hienoa ravia. Väistöt sujui myös tosi hienosti. Mun pitää vahtia ehdottoman tarkasti sitä, että en jää liiaksi kannattelemaan Elsan päätä vaan pitäisi käyttää nopeita nostavia ohjasotteita sekä rentouttaa käsi heti kun pienikin toivottu muutos tapahtuu. Hetkittäin oli kyllä oikein hyvässä ryhdissä, mutta välillä taas olin pidätteideni ja myötäämisen kanssa turhan hidas. Siihen täytyykin nyt jatkossa kiinnittää erityistä huomiota.

Vasemmassa laukassa Elsa yritti muutamaan kertaan tulla kunnolla ulkoapuja päin ja ohjeeksi sain ratsastaa vastataivutusta. Tuntui että Elsa ihan hämmentyi kun vaatinutkaan sitä suoristumaan takaosaa siirtämällä sisäänpäin. Taivutus sekä takaosa ulospäin ja yllättäen Elsa olikin miljoona kertaa paremmin avuilla. Näin sain etuosaa siirrettyä sisään ja kun ulkoavut oli paremmin läpi onnistui myös suoristus todella paljon paremmin. Ei ole kyllä ikinä ollut vasempaan näin hyvä ratsastaa laukassa. Meni tosi hienoa tasapainoista laukkaa ja antoi nostaa niskaakin hermostumatta. Aivan mahtavaa, tätä lisää :) Lopuksi mentiin vielä oikein hienoa ravia. Jonnakin kehui, että oli kyllä parasta mitä ollaan hänen tunnillaan esitetty :)

Perjantain kävin aamulla siivoamassa karsinat ja ratsastamassa Elsalla puolisen tuntia kävelyineen maneesissa. Paljon ravia eteen alas ympyröitä tehden. Molempiin suuntiin muutama laukannosto ja sitten lopettiin. Oli vieläkin tosi reipas ratsastaa ja nostot sujui hyvin. Itse jouduin menemään iltavuoroon töihin, joten nakitin Lauran laittamaan Elsan ja kamat kuntoon kotimatkaa varten. Oli kyllä mahtava viikko ja paljon onnistuneita hetkiä. Nyt vain paljon tunteja ja kisoja kohti. Suunnitelmissa olisi huhtikuussa korkata kisakausi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti