sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Laukkasiirtymisiä

Perjantaina ja tänään oli ohjelmassa laukkasiirtymiset. Lauantaina Elsa vietti vapaata. Molempina päivinä valon puoleinen pääty-ympyrä oli oikeastaan ainut paikka missä pohja oli kohtalainen. Jouduin menemään tosi hidasta ravia, että tasapaino säilyi. Etusten hokit kun on hieman kuluneet, niin pito ei ole ihan niin hyvä kun voisi.
Alkuverryttelyn jälkeen pyysin hetkittäin hieman kootumpaa ravia ja ihan kivasti kuunteli mitä pyysin. Jokin verran tehtiin molemmilla kerroilla ensin ravi-seis siirtymisiä ja alkaa kyllä olla joka kerta nopeemmin rauhassa päänsä kanssa pysähdyksissä.

Molempien kertojen pääharjoitus oli kuitenkin ravi-laukka-ravi siirtymiset ja laukkaa vain 1/4 ympyrää, koska pidemmällä pätkällä pohja olisi ollut liian liukas. Perjantaina sujui ihan super hyvin. Vasempaan oli ensin hiukan hidas, mutta raipan avulla sain hyvin teräväks ja raviin siirtyi rennosti :) Tänään oikeaan sujui hienosti, mutta vasempaan kävi ihan ylikierroksilla ja poikitteli ennen nostoa ja sen jälkeen. Pari kertaa tuli väärä laukkakin kun ei taipunut kunnolla. Aloin suosiolla keventämään heti ekasta ravi askeleesta laukan jälkeen ja alkoikin rentoutua ja sain myötälaukankin. Kun sain Elsan rauhoittumaan ja avuille alkoi sujua ihan kivasti ja pysyi rentona raviin siirtymisissä. Harmi kun ei päässyt laukkaamaan kuin pari askelta kerrallaan huonon pohjan takia, vaikka tekee varmasti hyvää Elsalle tehdä vähän nopeampia siirtymisiä välillä.

Perjantaina kävin uudelleen Hedun tallilla tutustumassa Heduun sekä tallin toimintaan. Hedu näytti Elsan tulevan karsinan ja tarhan sekä kaapin ja tilan varastosta, jonne voidaan kamoja laittaa. Ruokinta systeemit vaikuttavat oikein hyviltä ja omien lisärehujen syöttö onnistuu helposti. Täytyy vielä muokkaa ruokintaa hieman, kun nyt vapaa päivänäkin onnistuu soijan syöttäminen :) Karsinaa mun ei tarvitsekaan siivota vaan talli hoitaa sen, mutta tarhan siistinä pito kuuluu mulle. Sitten kun saan opiskelu rumban hoidettua varmaan tarjoan kyllä apuani välillä tallihommiinkin. Koirien mukana pitäminenkin onnistuu hyvin. Vaikuttaa oikein kivalta ja paikalta Hedu todella hyvältä tyypiltä. En oikeestaan malttaisi odottaa, että päästään muuttamaan :) Ei onneksi tarviikkaan odotella enää kuin ens perjantaihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti