torstai 24. maaliskuuta 2011

Edistystä

Maanantaina oli hiukan kevyempi päivä, ratsastin kävelyineen noin 45min. Kentällä mentiin ja lähinnä taivuttelua vähän pidemmällä kaulalla käynnissä ja kevyessä ravissa. Laukkaa otettiin ympyrällä muutamat kierrokset molempiin suuntiin. Elsa oli aika mukava ratsastaa, ainoastaan vasempaan ensimmäinen nosto meni hieman pitkäksi mutta seuraava jo sujui. Rentoon loppuraviin oli hyvä sitten lopettaa siltä päivältä.

Tiistaina Elsalla oli vapaa mutta eilen sitten treenailtiin ihan normisti. Aika pitkät alkuverryttelyt tein kuitenkin. Aluksi Elsa oli hieman laiskahkon oloinen, eikä vastannut pohkeeseen tarpeeksi nopeasti. Annoin vertyä rauhassa niin alkoi reagointikin parantumaan. Tehtiin ravi käynti siirtymisiä ja hieman väistöä pitkällä sivulla uran sisäpuolelta uralle käynnissä. Oli tässäkin aluksi aika hidas, mutta lopuksi jo ok. Pohja oli hieman muhkurainen ja raskas mikä hieman varmasti verotti vauhtia.

Laukka treenistä Elsa kuitenkin syttyi ja oli ihan super hyvä. Pohja oli sen verta kova/liukas että pyrin menemään aika hidasta ja koottua laukkaa. Tämä onnistui yllättävän hyvin. Elsalla oli tosi hyvin oma moottori käynnissä ja antoi koota todella hyvin, eikä saanu mitään kiukku-jumitus kohtauksia :) Takajalat polki hienosti ja oli aika kevyt edestäkin. Tätä lisää! Vasempaan valmistelin ekan noston heikosti ja meinas vaan lähteä venyttään ravia. Tämä toistui vielä toisellakin yrityksellä johon keskityin huolellisemmin. Kolmanteen otin raipan avuksi ja johan nousi terävästi. Siitä eteenpäin sitten nousikin laukka hienosti sekä käynnistä että ravista ja kokoaminen onnistui aika kivasti myös tähän suuntaan. Selkeää edistystä on tapahtunut, syksyllä sain sen vetämään tosi helposti herneen nenään kun yritin hiemankin hidastaa ja koota laukkaa :D Kääntyi myös super hyvin voltille laukassa eikä yrittänyt rikkoa :)

Tänään Laura menee liikuttamaan Elsan kun mulla pitkä työpäivä. Perjantaina menen sielä Hedun tallilla käymään ja illalla vielä käyn Elsan ratsastamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti