sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Loppuviikon kuulumiset

1.2. (c) Caisa Inkinen


Perjantaina Laura oli mukana tallilla ja sää ei kyllä ollut parhaasta päästä. Ei onneksi enää satanut mutta tuuli kylläkin. Laura meni ensin ja Elsa näytti oikein kivalta käynnissä. Pysähdykset sujui tosi kivasti, elsa jopa malttoi pitää päänsä aika hyvin paikoillaan. Raviin siirtyessä Elsa säpsyi jotain ja jännittyi ajoittain aina tietyissä kohdissa. Laura sai jonkin aikaa mennä että oli ihan ok. Laukkaa ei vielä halunnut kokeilla kun joutui jo tehdä niin paljon töitä ravissa.

Niinpä kiipesin sitten selkään. Ajattelin meneväni hetken ja ottavani muutaman laukan noston. Heppa kun oli jo verkattu niin otin ohjat heti kunnolla tuntumalle ja jatkettiin hetken kävelyn jälkeen ravissa. Ja jopas oli neiti kiukuttelu tuulella. Ei ois halunnu taipua eikä rentoutua kunnolla. Päädyissä yritti välillä heittää päätä ja tuli ihan possuna pohkeita päin. Sainkin tehdä ihan kunnolla töitä, että sain avut läpi. En yhtää ihmetellyt et Lauralla oli hieman hankaluuksia. Onneksi pohja oli yllättävän hyvä, että uskalsin ihan kunnolla ratsastaa. Laukat kuitenkin nousi ihan super hyvin ja oikea laukka oli aika kiva ratsastaakin. Vasempaan taas tuli ulkopohjetta päin ja muutenkin tuntui aika jännittyneeltä. Lopuksi onneksi sitten oli aika hyvä ja kuunteli tosi kivasti pohjeapuja.

Päätettiin että Laura tulee vielä kerran mun kanssa ennenkuin menee itsekseen, jos Elsa vaikka olisi suht normaali taas ratsastaa. Tuollaista kiukuttelua ei oo kauheen usein viime viikkoina esittänyt. Voipi olla että lomapaineet purkautui viivellä, kun torstaina oli kuitenkin tosi kiva.

Lauantaina oli vuorossa kunnon koulutreeni. Ura hieman liukkaan oloinen kun se oli jäätynyt yöllä, joten alkuverkan jälkeen siirryin keskiympyrälle. Mentiin väistöjä samanlailla kun enjalassa. Käynnissä meni aika hyvin, alkuun meinasi vauhti hiipua väistössä, mutta raipan avulla sain herätettyä ja vauhti säilyä. Siirtymisiä tehtiin jonkin verran ja oli ihan ok. Laukka oli alkuun hieman etupainoista ja epävarmaa, mutta parani selkeästi kun jatkoin useamman kierroksen. Pohja ei ihan paras ollut niin jouduin aika varovaisesti menemään. Jatkoin laukka siirtymisillä, puoli kierrosta laukkaa ja toinen puoli ravia. Laukka alkoi rullaamaan hyvin, nostot sujui ja säilyi rentona myös suurimmassa osassa raviin siirtymissä.

Vasempaan sama laukka tehtävä ja meni oikein kivaa laukkaa. Kääntyi ihan superisti, eikä puskenut yhtään ulos. Nostoissa oli hieman hidas ja vähän tehostin raipalla niin paransi, mutta ei tullut nii hyviä kun oikeeseen. Olin kyllä tosi tyytyväinen tuohon kääntymiseen :) Raviin siirtymiset sujui taas aika hyvin pari kertaa piti ottaa pysähdys kun alkoi kaahottamaan, mutta pääosin oli oikein kiva. Lopuks oli myös ravissa tosi hieno, ryhdikäs ja energinen. Kokeilin vielä muutaman väistö askeleen ja hyvin meni. Oli siis satakertaa parempi ratsastaa kun perjantaina :)

Tänään käytiin maastoilemassa, tai siis omalla tiellä mentiin kun ei näitä maastoja tällä hetkellä ole kauheasti. Käynnissä ja ravissa mentiin hieman väistöjä ja meni miljoona kertaa paremmin kuin viimeksi kun maastossa kokeilin. Hieman puhistiin hiihtäjää ja lapsia, mutta muuten meni nätisti. Laukkaa otettiin useampi pätkä ja oli selkeästi innoissaan, mutta kuitenkin hyvin hanskassa. Oikea nousi ekasta alkaen tosi hienosti, vasen hieman kiihdyttäen. Lopuksi viimeinen nosto käynnistä vasempaan onnistui loistavasti ja siihen oli hyvä lopettaa. Toki vielä vähän ravailtiin ja käveltiin tie päästä päähän muutamaan kertaan.

Tänään kävin hevosmessuilla pyörimässä ja mukaan tarttui harjapakki (meni hermo ämpäriin josta ei ikinä löydä mitään), juoksutusliina ja schockemöhlen musta riimu. Vanha eskadronin riimu oli jo niin räjähtäneen näköinen, joten piti ostaa uusi että kehdataan mennä uudelle tallille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti