lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ihana kevät aurinko

Keskiviikko aamulla menin aikaisin tallille hepat hoitamaan ja karsinat siivoamaan. Puoli kymmenen aikaan pääsin ratsastamaan ja aurinko lämmitti jo kivasti. Mentiin ensin noin 45min kentällä. Aloitin verkkailemalla ravissa kokouraa ja taivutellen molempiin suuntiin. Oikealle sai tehdä hieman töitä ennen kuin taipui puskematta päin sisäpohjetta. Yöllä oli ollut niin paljon pakkasta että kenttä oli edelleen tosi jäinen. Ura oli kuitenkin muuten ihan ok, paitsi kulmissa välillä hieman suti jos ei ollut hyvin tasapainossa ja avuilla.

Huonohkon pohjan takia keskityttiin sitten ravi-seis-ravi siirtymisiin sekä ravissa kokoamis harjoituksiin. Pysähdykset sujui tosi hienosti ja on jo välillä aika hyvin rauhassa päänsä kanssa. Ravin kokoamiset myös onnistui kohtuullisesti ainakin hetkittäin, eli tuli muutamia oikein hyviä askeleita. Laukkaa uskalsin kokeilla parin pitkän sivu verran molempiin suuntiin. Hyvin nousi ja olisi halunnut pidempäänkin laukata, meinaan sen verran voimakkaasti  vastusti pidätettä laukasta raviin siirryttäessä. Laukkojen jälkeen oli muutenkin hieman vahva. Kun sain sen takas kuulolle lähdettiin omalle tielle laukkaamaan enimpiä höyryjä pois.

Alkuun Elsa oli sitä mieltä, että ei olisi halunnut ravata/laukata kotoa pois päin, mutta päättäväisesti kerroin kuka määrää vauhdin ja suunnan, joten hetken kuluttua meni mukisematta. Ensin laukka pätkät sujui hyvin, mutta Elsa alkoi selkeästi kuumenemaan. Joutui pidättämään selkeästi voimakkaammin ja laukassa röhki, sekä otti pomppulaukka-askeleita. Eteen ratsastuksella sain kuitenkin keskittymään. Viimeiset onnistuikin oikein hyvin. Loppuun vielä testiksi pohkeenväistöä ravissa molempiin suuntiin ja oikein kivasti kuunteli.

Torstaina jatkettin koulutyöskentelyllä. Kenttä oli aika paljon liukkaampi, etenkin uralla. Parin kierroksen jälkeen siirryin uran sisäpuolelle tekemään ravi-käynti siirtymisiä. Aluksi oli hieman jännittynyt, mutta parani kokoajan ja tuli tosi hyviäkin siirtmisiä. Laukkaa uskalsin tällä kertaa ottaa vain tarhan päädyssä puolikkaalla ympyrällä. Tosi hyvin nousi laukat ja raviin siirtymiset oli aika hyvin rentoja. Tehtiin myös hieman etuosa käännösten alkeita ja yllättävän hyvin toimi. Sitten kun pohja menee tosi huonoksi täytyykin paneututa noihin käännöksiin ja muihin käynti tehtäviin.

Toivottavasti jää kelit ei nyt kestä kauaa. En malttaisi millään odottaa, että pääsis ratsastaa kunnon hyvälle hiekkapohjalle. Nyt oli ke ja to kyllä super hienot säät, saisi vaan tuo yölämpötila pysyä plussan puolella niin sulais nuo lumivuoret nopeemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti