lauantai 16. lokakuuta 2010

Viime hetken harjoittelua kisoihin

Perjantaina Heli L saapui pitämään koulutuntia. Sonja oli myös mukana Keijun kanssa. Aloitettiin itsenäisellä alkuverryttelyllä. Tai lähinnä sai päättää mitä tekee itse ja Heli ohjeisti sitten liikkumisen kanssa. Ravityöskentelyn jälkeen otettiin laukan nostoja mukaan, ensin ravista ja sitten myös käynnistä.

Elsa oli oikein energisen tuntuinen ja laukan nostot etenkin sujuivat todella hyvin.Vasempaan ensi hiukan viiveellä mutta paransi kokoajan. Helin mukaan nostot oli taas jo parantuneet paljon viimekerrasta. Sitten tultiin ohjelmat läpi. C-merkki  on oudon lyhyt kun ei ole pitkään aikaa startannut ceetä. Ensimmäisien ravi lävistäjien jälkeen tulee jo laukkaa.

Rataharjoitus olisi voinut mennä paljon paremminkin. Elsa hieman kaahotti ja oli jännittynyt siirtymisissä. Alun jälkeen kyllä rentoutui aika hyvin. Itse olisin voinut ratsastaa paljon paremmin ja herkemmin. Lopuksi mentiin pysähdystä poikkihalkaisijalla, joka on ohjelman lopussa, joka oli tosi hätäinen ekalla yrityksellä. Lopuksi meni paljon rauhallisempaa ravi ja muutenkin tuntui kivalta.

Tänään vielä mentiin ohjelma pariin kertaan lävitse. Aloitin verryttelyn isoilla ympyröillä ja sen jälkeen siirryimme koiranluu harjoitukseen volttien kera. Elsa oli aika kivan tuntuinen tämän tehtävän jälkeen ja liikkui paremmin itse. Muutama laukan nosto vielä ennen radan läpi käyntiä. Aluksi hieman nihkeästi nousi laukka ja pienen muistutuksen jälkeen nosti super hyvin molemmat laukat.

Ohjelman kävin läpi vielä pariin kertaan. Ensi yrityksellä oli  suht jännittynyt ajoittain mutta toisella kerralla paljon parempi. Laukan nostot sujui tänään mallikkaasti myös ilman raippaa mennessäni. Lopuksi vielä muutamaan kertaan ravilävistäjät ja käyntiin siirtyminen. Heppa oli oikein jees.

Talliin päästyäni selvitin hännän kunnolla ja nypin hieman tukkaa. Elsa suorastaan torkkui nyppiessä ja oli muutenkin erittäin hyvin käyttäytyvä vaikka luntakin välillä satoi. Laitoin varusteet kuntoon huomista varten ja ruokin hepat. Vaikea sisäistää, että on oikeasti menossa kisoihin, huomenna alkaa varmasti sitten jännittämäänkin. Aamulla menen ruokkimaan hepat hyvissä ajoin ja viimeistelemään kamat & hevosen. Pidetään peukkuja, että neiti osaa käyttäytyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti