tiistai 19. lokakuuta 2010

Hyppelyä

Katsoin eilen säätiedotuksia ja vettä/lunta pitäis loppu viikosta tulla, joten päätin, että tänään hypellään kun kenttä vielä hyvä. Ravailtiin aluksi aika pitkään uralla ja isoja ympyröitä tehden, usein suuntaa vaihtaen. Laukattiin vielä molempiin suuntiin koko kenttää, siten että toisella pitkällä sivulla pidensin laukkaa. Elsa oli aika reippaa oloinen ja nosti laukat hyvin.

Hyppääminen aloitettiin ristikolla joka oli lävistäjän alku/loppu päässä, riippuen kummasta suunnasta tulee. Ensin tultiin siten, että ristikko oli lävistäjän loppu päässä. Tähän suuntaan ensin koska laukan vaihtaminen esteen päällä oli helpompaa. Eka hyppy ravista ja sen jälkeen laukassa. Hienosti vaihtui laukat ja tuli ihan ok hyppyjä. Vaihdettiin sitten hyppy suuntaa, mutta oikea laukka säilyi edelleen ja esteen päällä laukan vaihto vasempaan. Tältä puolelta sain jotenkin paremmin vaikutettua laukkaan, vaikkakin yksi hyppy meni ihan pieleen ja tuli pudotus. Laukan vaihto onnistui myös tästä suunnasta parin  yrityksen jälkeen.

Seuraavaksi oli vuorossa ihan tavallinen pysty este pitkällä sivulla n. 50cm ja sitä tultiin muutamaan kertaan molempiin suuntiin. Pari hyppyä tuli aivan liian lähelle ja tuli pudotus, mutta pari oikein hyvääkin hyppyä saatiin tehtyä. Vielä on tosi vaikea vaikuttaa laukkaan ja yrittää katsoa ponnistuspaikkaa, mutta kehitystä on kyllä tapahtunut viime kesästä :) Lopuksi menin esteet "ratana" (jos kahden esteen rataa voi sanoa radaksi :D). Jouduin tulemaan ristikon pari kertaa, jotta sain laukan vaihtumaan. Viimeinen hyppy pystylle oli hyvä ja siihen oli hyvä lopettaa. Olen mennyt itsekseni vielä tosi pieniä esteitä, jotta ei sitten tuu mitää ongelma tilanteita kun ei ole ohjausta. Edellisestä estetunnista onkin jo 3vk ja haluisin kyllä kovasti hyppiä vielä ohjauksessa, jos kenttä pysyy hyvänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti