torstai 7. lokakuuta 2010

Vähemmän onnistunutta treenailua kauniissa syys säässä

Tiistai aamuna menin tekemään aamutallin. Keiju ja Iita pääsivät nauttimaan aamuheiniään ulos usvaiseen auringon nousuun. Oli kyllä mielettömän kaunista. Ärsyttävä tuo pylväs keskellä kuvaa, olisi niiiin paljon parempi ilman sitä. Mutta ei ollut tuolloin aikaa miettiä tarkemmin taustaa yms niin saa kelvata. Elsa sai syödä aamuheinät sisällä sillä välin kun siivosin karsinat.

Juoksutus treenit oli silloin tiistaina ohjelmassa. Ensin kun kiristin sivareita, meinas Elsa olla sitä mieltä, että eihän näitten kanssa pysty edes seisomaan paikoillaan. Pitäisi hankkia ihan oikeat sivarit niin olisi paljon helpompaa ja nopeampaa. Mutta ohjavirityksillä mennään vielä vähän aikaa.

Aloitettiin vasemmassa kierroksessa. Elsalla oli aika paljon virtaa ja haastavinta olikin saada se kävelemään rennosti liinan päässä. Käyntiin siirtymisten kanssa jouduin tekemään aika paljon töitä, mutta pikku hiljaa alkoi kuuntelemaan paremmin. Laukan nostot meni todella hyvin ja ja raviin siirtymiset siitä. Oli nyt hieman terävämpikin nostoissa kuin aikaisemmin. Oikeaan laukat nousi hieman terävämmin ja paremmin, mutta ravissa ei ollu kovin suurta eroa ja rentoutui loppua kohden sitten ihan hyvin ja kuunteli jopa hidastavia ääniapuja. Mitään kiukutteluja ei tällä kertaa tullut. Alkaa aika hyvin sisäistää ton juoksutuksen. Vielä kun sivareiden kiinnityksessä malttaisi olla.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa Heli O:n koulutunti. Elsalla oli virtaa vaikka muille jakaa. Ensin ainoat vaihteet tuntuivat olevan joko täysii kaahotus tai sitte hidas matelu mutkittelu niin ettei varmasti tarvitsisi ottaa takajalkoja alle. Aloitettiin ympyrällä ihan ravissa ja käynnissä. Tehtiin käyntiin siirtymisiä pituushalkaisijan kohdalla, ja rauhallisten hetkien aikana onnistuikin ihan ok mutta tosi hätäistä oli meno. Ja kun raipalla muistutti  pohkeen olemassa olosta, tuli kipakoita pukkipotkuja. Vasempaan herkästi meinaa jättää takaosaa ympyrän ulkopuolelle ja nyt mentiinkin hieman sulkutaivutusta, jotta saisin sitä suoristumaan ja taipumaan ympyrälle.

Virtaa löytyi myös muutamiin kyyläys sätkyilyyn. Onhan se selvä että pienen hevosen maailma järkkyy siitä, että kirjain merkki on vinossa. Itsellä meinas kyllä niin palaa ensin käpy ja sain kyllä pariin kertaan kymmeneen laskea. Kärsivällisyyttä tän hepan kanssa saa kyllä harjoitella :D Päästiin kyllä sitten loppujen lopuksi kirjaimen ohi ihan rentoa ravia kun oltiin aikamme siinä pyöritty. Mentiin c-merkin ohjelmasta laukka osuutta ensin erikseen ja sitten menin ohjelman kertaalleen läpi, ja meni kyllä aivan päin mäntyä. Neiti vaan juoksi alta suurimman osan aikaa ja oli epänormaalin vahva suusta.

Pitkän ohjan jälkeen yritin kasata itseni uudestaan ja ratsastaa rennommin ja pehmeämmin jos se Elsakin sitten alkaisi rentoutumaan. Ja huomasin heti selvän eron, oli nyt huomattavasti kevyempi ja kuunteli istuntaa herkemmin. Meni tosi kivasti temponlisäykset ja käyntiin siirtymisen. Lopuksi tulin vielä uudestaan radan läpi. Tällä kertaa sujui miljoona kertaa paremmin. Toisella täyskaarrolla pääsi painumaan turhan alas ja laukan nostot tulee viiveellä. Täytyy alkaa nostaa laukkaa jo heti kulman jälkeen niin nousee ehkä sitten ceessä. Heli kehui, että väläyttelee välillä oikein hienoa ravia. Ankaraa harjoittelua ja lisää voimaa hepalle niin ehkä jonain päivänä näytetään sitä hienoa ravia vähän pidempiä pätkiä. Päälimmäiseksi ei kyllä jäänyt kovin hyvä fiilis, mutta samalainenhan se saattaa sitten olla kisoissa.

Saa nyt nähdä tuleeko meidän kisareissusta Enjalaan 17.10. mitään kun Kirstin auto alkoi taas temppuilemaan jotain. Harmittaa vietävästi jos nyt jää vetoautosta kiinni kun on kauhealla vaivalla hankkinut kuskin. Välillä tuntuu että "kohtalo" on päättänyt että me ei tänä vuonna vielä debytoida. Alunperin olin suunnitellut debyytin jo elokuun loppuun mutta se on siitä siirtynyt ja siirtynyt. Olen päättänyt ajaa pikku-e:n, niin helpottuu huomattavasti jonnekin lähteminen, mutta en ole päässyt nyt harjoittelemaan kun Kirstin auto ei meinaa nyt olla kunnossa ollenkaa, koko ajan jotain kremppaa.

Tänään Elsalla on käynyt hieroja eli heppa toivottavasti on huomenna mukava ratsastaa. Meinasin jokusen pikku esteen kyhätä ja kokeilla uskaltautua, jotain pientä menemään ilman ohjausta. Iskä lupas rakennella mulle sairaslomapäivien ratoksi pari estetolppaa, Jee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti