lauantai 23. lokakuuta 2010

Ulkoasun päivitystä ja parin viime päivän kuulumisia

Blogi alkoi näyttää liian kesäiseltä joten päätin hieman muuttaa ulkoasua ajankohtaan sopivammaksi. Tosin joudun jo kohta varmaa vaihtaa talvi maisemaan kun kovasti meinaa tuo mittari painua nollan alapuolella. Hrrrr...ei kyllä ihan vielä tarvis talven tulla.

Keskiviikkona oli juoksutus päivä. Elsa oli aika pirteällä tuulella ja liikkui alusta asti kivasti eteen liinan päässä. Käynti ravi siirtymisiä kovasti yritimme harjoitella ja se käyntiin siirtyminen on jostakin syystä kauhean vaikeaa. Elsa vaan mieluusti hölkkäisi ympyrää vaikka kuinka yritän sitä ääniavuilla hidastaa. Käynnissä taas se on melko vaikea saada pysymään isolla ympyrällä, koko ajan vaivihkaa pienentää ympyrää kun pyydän ulos päin  menee kyllä, mutta ravissa. Ravissa ja laukassa taas pysyy hyvin isolla ympyrällä.

Aika pitkään sain näitä treenata, mutta loppua kohti kyllä alkoi kuuntelemaan jopa. Laukka siirtymisissä oli todelle kiva koko ajan, alkuun laukkasi vaan vähän löysästi ja hitaasti. Hieman avistusta raipalla ja hyvin alkoi laukka pyöriä. Puol ympyrää laukkaa ja puolet ravia siirtymiset sujui hienosti. Noissa käyntiin siirtymisissa on paljon vielä harjoittelemista. Taidan ensi kerralla kokeilla samaa ohjasajaen, eli josko pidätteet menis niitten kanssa läpi ja vois sitten sitä kautta vahvistaa ääniapuja. Jos jollakulla tulee mieleen jotain hyviä vinkkejä tähän ongelmaa niin olisi kiva kuulla.

Torstai oli Elsalle vapaa, koska vietin koko päivän Horse Show:ssa. Kyllä oli mahtava taas olla sielä, nuorten hevoseten luokka esimerkiksi oli tosi mielenkiintoinen. Onneksi sunnuntaina pääsee katsomaan huippuratsastusta, kouluratsastuksessa kyriä ja esteillä 160cm world cup luokkaa :) Tarttuipa sieltä mukaan vähän tavaraakin. Elsalle ostin pari satulahuopaa ( kouluhuopia pakko saada uuteen satulaan kun kaikki vanhat yleismallisia) ja villaisen ratsastusloimen sekä itelleni raipan ja pikeurin pipon. Suitsia ei harmi kyllä löytynyt juuri ollenkaan, eikä ainakaa sen hintasia mitä etsin. Eli kävimpä sitten Jokelan lemmikkitarvikkeesta ostamassa meille uudet suitset. Sunnuntaina pitäs löytää niihin joku hieno otsapanta ja itselle talvi käyttöön sopivat kengät.

Kello onkin jo yli puolen yön, joten eilisen puolella kävin aamutallin tekemässä ja ratsastamassa. Aamulla oli -6 ja sai jo pukea vähän enemmän. Puoli kymmeneen mennessä ei ollut kenttä yhtää sulanut vaikka pakkasta ei juurikaan enää ollut. Koppuraisella kentällä sitten köpöteltiin tunnin verran. Pitkät sivut oli sen verran tasaisia että pystyi hissukseen ravailemaan. Alkuverryttelyn jälkeen tein pitkällä sivulla sulkutaivutusta käynnisssä. Toinen sivu ravia ja toisella sulku ja lopulta molemmilla pieni pätkä ravi sulkua. Vasempaan oli  hieman hankalempaa, mutta aika nopeasti tajusi mitä hain ja tuli hienoja pätkiä.

Tehtiin myös pysähdyksiä käynnistä ja käynnin lyhentämistä. Elsa oli aika kiva, alkuun yritti kiemurrella mutta yllättävän nopeasti suostui yhteistyöhön. Loppuun otettiin vielä ravia muutamalla kerralla pitkillä sivuilla. Todella ärsyttävää kun tässä vaiheessa jo kenttä jäätyy niin pahasti ettei voi edes ravata kunnolla. Toivottavasti huomenna iltapäivällä ois sulanu, ainakin lupailivat aurinkoa ja +6.

Tähän loppuun voisin laittaa pari kuvaa kisoista. Kuvat on ottanut Laura Markoff.


Totinen ratsastaja ei niin loistavan radan jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti