lauantai 9. lokakuuta 2010

Mielen virkistystä pikkuesteillä

Tänään menin tekemään aamutallin ja jätin Elsan taas sisälle syömään aamuheinät, sillä välin kun siivosin karsinat. Sitten kun aloin heppaa laittaa kuntoon huomasin, että tällä kertaa vasemmasta etusesta puuttui kenkä. Oli varmaa eilen illalla sen vielä pudottanut. Onneksi meillä on kengitys taitoinen Kirsti, joka tuli nopsasti laittamaan uuden kengän niin pääsin ratsastamaan :).

Estehyppelyt oli sitten tänään treeni ohjelmassa. Kolmea ravi puomia mentiin alku verryttelyksi ja sujuvasti meni. Oli aika sopivan reipas heti alkuun ja ihan hyvin kuulollakin. Sitten siirryttiin laukkaan ja menin molempiin suuntiin useemman kierroksen uralla, pitkillä sivuilla eteen ratsastus ja päädyissä kiinni. Laukat nousi hyvin ja oli muutenkin kiva hepsu.

Huilittiin vähän ja sitten aloitettiin hyppäämään pientä ristikkoa poikkihalkaisijalla. Aloitin ravissa ja Elsa jatkoi hyvin laukalla. Tehtiin samaa kahdeksikko linjaa kun Helin estetunneilla ja hyvin sujui. Huili tauolla laitoin ristikkoa vielä pari reikää isommaksi ja tultiin samaa tehtävää. Kerran tulin aika huonon tien ja Elsa joutui huonoon paikkaan niin että kaadettiin tolppakin, mutta se olikin päivän eka pudotus ja täysin mun moka. Muuten tuli aika kiva hyppyjä ja laukat vaihtui sujuvasti. Hyvin sujui vaikka nyt näin ekaa kertaa tänä syksynä mentiinkin esteitä ilman ohjausta, kun vaan menee helppoja harjoituksia niin molemmilla on kivaa :)

Loppuverkassa harjoiteltiin taas sitä eteen alas venytystä ja paremmin tuntui menevän. Käveltiin pitkään niin tasaantui kunnolla. Elsalle tuli ihan hikikin. Täytyy varmaa käydä ensi viikolla shoppailemassa  Keravan horse&riderissä ja hööksissä, tarvittais pian uudet kuolaimet, enkä taida jaksaa odottaa HIHS:iin asti. Sitä paitsi Elsa alkaa olla järsiny noita kumisia sen verran, että ei niitä oikeen viitsi käyttää. Lisäksi täytyy ostaa pari taitettavaa satulatelinettä talliin niin helpottuu varusteiden pito ennen ja jälkeen ratsastuksen huomattavasti. HIHS:siinkin olisi jo pitkä ostos lista, saa nähdä mitä sieltä tarttuu mukaan :D Ainakin pari hyvää kouluhuopaa tarvitaan kun nyt on aivan justiinsa OMA koulusatula meillä :)

Ainiin se hieroja kävi torstaina ja kehui Elsan selän olevan nyt tosi hyvä, eli satula on sekin puolesta todettu sopivaksi. Kaulan pitkät lihakset oli hieman pinkeät, mitä en sinänsä yhtään ihmettele sen keskiviikkoisen tunnin jälkeen. Pystytään itsekin hieromaan kaulan lihaksia sellasella vähän järeämmällä kumisualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti