perjantai 8. lokakuuta 2010

Hyvän mielen ratsastus

Keskiviikon tunnista olin niin maassa, että alkoi jo epäilyttämään koko kisoihin lähtö (jos kyyditys edes onnistuu). Tänään oli ensin suunnitelmissa hypätä pikku esteitä, mutta päätinkin siirtää sen huomiselle ja mennä  kunnon koulutreenin. Onneksi Elsa oli tänään sata kertaa parempi :). Todella reipas tänäänkin, mutta yritti eikä kiukutellut.

Aloitettiin Brooke hepan blogista bongaamallani koiranluu kuviolla volteilla höystettynä. Eli siis molemmilla sivuilla loivat kiemurat, kulmissa voltit ja loivilla kiemuroilla kentän keskipisteessä voltti ulospäin. Tätä siis mentiin kevyessä ravissa aika pitkään, oikeaan alkoi suht nopeasti olla aika hyvä volteilla. Vasempaan sai tehdä aika paljon enemmän töitä. Tästä kun siirryttiin takaisin uralle, oli ravi tosi hyvää, rauhallinen tahti ja hevonen kuunteli :). Vielä pitäisi saada turpaa edemmäksi, nyt tuppaa hetkittäin painumaan luotiviivan taakse. Oli kuitenkin tosi mukava ja kevyt ratsastaa. Tehtiin pysähdyksiä ravista pitkien sivujen keskellä. Hieman oli vahva ensimmäisissä pysähdyksissä ja meinasi hiippailla. Otin muutaman peruutuksen ja sen jälkeen teki todella hyviä pysähdyksiä, pääkin alkaa jo ihan kohtalaisesti pysyä paikoillaan pysähdyksessä. Elsa kuunteli tosi hyvin istuntaa pysähdyksissä, toivottavasti menee näin hienosti niitä myös kisoissa.

Huili tauon jälkeen jatkettiin laukan nosto harjoituksilla. Ensimmäinen nosto ravista oikeaan sujuin super hyvin. Sitten jatkettiin käynti nostoilla, aina lyhyen sivun keskeltä ja vajaa kierros laukkaa, pitkän sivun keskellä raviin siirtyminen. Vähän meinasi painaa ja juosta raviin siirtymisessä, mutta parin peruutuksen jälkeen taas muisti kuunnella pidätteitä. Vasempaan oli nostoissa taas hitaampi. Raipan napautus lavalle auttoi sitä terävöitymään ja tuli oikein kivoja nostoja. Laukassa oli molempiin suuntiin hyvä suusta ja energinen, aivan erilainen kun keskiviikkona. Onnistuin jopa pari kertaa päädyssä lyhentämään pariksi askeleeksi ilman kiukuttelu protestia, jes! Laukkojen jälkeen vauhti kyllä kiihtyi ravissa turhan reippaaksi ja sain jonkin aikaa pyöriä ympyrällä, että tasaisempi tempo löytyi. Oli aika kivan tuntuinen, mutta meinasi taas painua liian taakse ja turvan luotisuoralla pitäminen oli aika haastavaa, kun vauhtiakin oli hieman liikaa. Onneksi hyviäkin pätkiä tuli myös loppuun.

Loppu verkassa harjoiteltiin tekemään ETEEN ja alas venytys oikein. Eli  Elsa kyllä venyttää hyvin alas, mutta vetää turvan polviin ja nyt pitäisi saada sitä venyttämään päätä eteen. Ihan hyviä hetkiä tuli, vaikka harjoiteltavaa vielä riittää paljonkin. Molemmille tuli kunnolla hiki ja hyvä mieli. Nyt onkin sitten taas hieman toiveikkaampi olo koulukisojen suhteen, vaikka todennäköisesti menee tuomarin pällistelyksi ja jännittyneenä sinkoiluksi :D Tavoite olisi kuitenkin hyväksytty tulos saada :)

1 kommentti:

  1. Kiitos kommentistasi blogiini! Ja hauska kuulla, että olet kokeillut koiranluukuviota ja todennut sen toimivaksi. Se on mielestäni kiva harjoitus siksi, että sitä voi tehdä jo ihan heti alkuverryttelyksi ilman niitä voltteja ja sitten vertymisen jälkeen soveltaa volttien kera. Tästä lemppariharjoituksestani voi lisäksi tehdä vaikka kuinka paljon variaatioita, täytyykin joskus kirjoittaa niistä.

    Täytyy joskus ajan kanssa tutustua tähän teidänkin blogiin :)

    Tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista