sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ehkä Elsakin osaa joskus käyttäytyä

Eilen oli taas vaihteeksi ollut pakkasta yöllä niin paljon, ettei ollut kenttä juuri pehmentynyt alku iltaan mennessä. Päätettiin kuintenkin suorittaa Sonjan kanssa ratsujen vaihto, jota oltiin jo pidempään suunniteltu. Eli Elsaa olis tarkoitus välillä aina totuttaa muihinkin ratsastajiin, kun nyt sillä ei  ole vuoden sisällä mun lisäksi mennyt kuin Jonna.

Elsalta oli odotettavissa mitä tahansa ja kiukuttelua erittäin suurella todennäiköisyydellä. Nyt kun kenttä oli aika huono, Sonja teki Elsan kanssa vain  helppoja juttuja ja kehui Elsaa paljon kun se toimi oikein. Aluksi pitkään käyntiä, ympyröitä ja vähän pysähdyksiä. Ihan kivasti Elsa meni ja vaikutti ihan tyytyväiseltä. Pitkillä sivuilla sitten ravi pätkiä ja reippaasti Elsa vastasi pohkeeseen ja meni nätisti. Sonja teki myös vähän väistöä käynnissä pitkällä sivulla, lyhyissä pätkissä ja parin onnistuneen askeleen jälkeen jo suoristus. Aika kevyesti ja suht pitkällä ohjalla näin eka kerta suoritettiin, mutta pääasia oli, että Elsa säilyi koko ajan hyvän tuulisena :) Elikkä hyvin tyytyväinen olin neidin käytökseen.

Itse taas menin Keijulla varmaan lähemmäs vuoden tauon jälkeen. Oli kyllä hurjan mukavaa, mutta on kyllä äiti niiiin paljon tytärtään hitaampi tapaus :D Alkuun yritti vähän luistaa työn teosta mutta liikkui sitte oikein kivastikin.

Hihssissä oltiin taas sunnuntaina jännittämässä ja kyllä olikin hieno world cup kilpailu. Sai ihan tosissaan jännittää suomalaistenkin puolesta, eikä turhaan sillä Nina Fagerström ratsasti hurjan hienon radan. Expo alueelta tarttui taas mukaan tarviketta niin itselle kuin hepallekin. Löysin ulkokojusta sivuohjat todella edullisesti kympillä. Paksumpi eskadronin kouluhuopa vielä oli pakko saada, parin torstaina ostetun seuraksi. Lisäksi ostin pari erilaista linimenttiä ja itselle talviratsastus kengät. Edullista otsapantaa ei löytynyt, joten täytynee mennä jokelasta ostamaan sekin.

Sonja ja Elsa


Mä ja Keiju kesällä 2009.  (c) Sonja Kaipanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti