torstai 14. lokakuuta 2010

Alkuviikon kuulumisia

Maanantaina Elsa piti vapaa päivän ja tiistaina oli vuorossa juoksutus. Alkuun Elsa vaikutti olevan hieman jähmeä, ravasi aika lyhyttä ravia ja aika rauhassa. Hölköteltiin sitten alkuun vähän pidempään, tehden kuitenkin välillä käyntiin siirtymisiä. Pikku hiljaa alkoi vertymään ja löytyi se ravikin sieltä.

Meni oikein kivasti, ainut vaan, että ei oikein taas meinannut kuunnella hidastavia ääniapuja. Käynti sanaa venyttäen sanottuna ei noteerannut juurikaan vasta seis sanaan reagoi, mutta tosiaan pysähtymällä. Siitä kuitenki lähtee kävelemään käynti sanalla. Pääasia kuitenkin että keksin millä sanalla saan sen hidastamaan :) Jonkin aikaa harjoiteltiin ja sitten alkoi kyllä kuuntelemaan paremmin. Käynnissä meinaa aina pienentää ympyrää ihan turhan paljon, ja juoksutus raipan heilahduksesta kiihdyttää heti vauhtia. Harjoiteltavaa siis vielä riittää reilusti. Laukka-ravi siirtymiset meni tosi hienosti ja teki hyviä nostoja. Tänään antoi sivuohjatkin jo laittaa paljon paremmin.

Keskiviikkona sitten oli ohjelmassa puomitreenit, koska loppu viikko on pyhitetty koulukisoihin valmistautumiselle. Menin neljää ravi puomia pitkällä sivulla, ensin ihan maapuomeina ja sitten yritin tulla niin, että jokaisen puomin toinen pää on korotettu. Pari ensimmäistä yritystä meni ihan metsään, puomit vaan lenteli kun neiti loppatassu koslotti menemään :D Aattelin ett tehtävä oli alkuun Elsalle liian haastava joten korotin vain joka toisen puomin. Tällä kertaa alkoi sujua hieman paremmin, enää ei lentänyt kuin yksi puomi. Elsa alkoi kuitenkin pikku hiljaa tajuta tehtävän idean. Tulin kyllä varmaan yli 10 kertaa alas satulasta puomeja korjaamaan ennenkö onnistuttiin pari kertaa tulemaan niin että kaikki pysyivät kannattimillaan. Viimeiset kerrat Elsa jo tosissaan yritti ja nosteli jalkojaan hienosti :)

Puomitreenin jälkeen tehtiin laukan nostoja käynnistä. Meni aika hienosti kun oli jo hyvin innostunut puomeista. Tuli etenkin oikeaan hyviä ja teräviä nostoja. Laukka oli muutenkin aika hyvä ratsastaa. Meillä oli nyt testissä ensikertaa uudet kuolaimet, tavalliset kolmipalat. Elsa tuntui niillä oikein kivalta ja hieman herkemmältä suusta, sekä oli hieman helpompi nostaa turpaa ylös kun yritti roikahtaa liian alas. Eli hyvältä vaikuttaa näin alkuunsa.

Lopuksi sitten kasasin pitkälle sivulle yhden n. 50cm ristikon ja se tultiin molempiin suuntiin muutamaan kertaan. Eka oikeaan kierrokseen ja teki ensi yrityksellä huiman jättiloikan, loput hypyt oli kuitenkin sitte jees. Vasempaan teki oikein hienoja hyppyjä ja pystyin jopa vaikuttamaan laukkaa ennen estettä :) Tuli joka kerta oikeen hyvää paikkaan. Innostui hypyistä sen verran että laukat nousi edelleen tosi hyvin. Loppuksi treenattiin taas eteen alas harjoitusta, ja oli mielestäni taas parempi :) Hurjan hauskat hyppelyt oli kyllä.

Tänään Elsa vietti vapaa ja huomenna sitten on Heli L:n koulutunti. Ja Enjalan kisat lähenee päivä päivältä, Jänskää!! Vaikea sisäistää vielä että me oikeasti ollaan menossa ekoihin kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti