lauantai 29. tammikuuta 2011

Esteitä!

Elsa enjalan ulkokarsinassa.
Meillä oli perjantaina piiiiitkästä aikaa Jonnan estetunti. Mukana oli myös Minna Martalla ja Heli Sanilla. Aloitettiin maapuomilla ympyrällä ravissa ja laukassa. Elsa liikkui heti alkuun aika hyvin eteen ja laukkakin nousi saman tien. Puomi ylittyi hienosti, ainut vaan ettei meinattu mahtua ympyrälle suokki neitien kanssa :D

Hyppääminen aloitettiin ihan peruspystystä apupuomin kera pitkällä sivulla. Ensi Elsa tuijotti ja kiels päättäväisesti. Eikä meinannu sen jälkeen liikkua enää ollenkaan. Jonna haki juoksutuspiiskan ja huitaisi pari kertaa takajalkojen suuntaa niin johan lähti eteenpäin. Lähestyttiin estettä ravissa ja ensimmäinen hyppy mentiin tajuttomal ilmavaral, hyvä kun pysyin kyydissä :D Seuraavat pari kertaa tuli vieläkin yhtä isoja loikkia ja etenkin sitten kun Jonna muutti esteen okseriksi. Hienosti kyllä Elsa hyppäs :)

Seuraavaksi siirryttiin kolmen innari sarjalle. Sarja koostui puolikkaista ristikoista(yksi puomi) siis ja joka toisessa oli aina vastakkainen pää korotettu. Ensin piti tietty tuijotella ja vähän pysähdellä mutta meni kuitenkin kaikki hienosti ja jatkoi hyvin myötälaukassa. Tultii tätä muutama kerta ja sujui oikein kivasti. Sen jälkeen vuorossa oli kolmoissarja jonne tultiin sisään ravissa. Sarja koostui ristikosta, n.60cm pystystä ja 70cm okserista. Eka väli oli yksi laukka ja toka kaksi. Elsa meni tosi hienosti heti ekalla kaikki. Tultiin tämäkin pari kertaa ja loppuun otettiin sitten rata tehtävä.

Ekana okseri joka nostettiin 80cm, sitten innari sarja ja sen jälkeen ravissa kolmoissarja. Tultiin pari kertaa ja Elsa meni oikein hienosti. Mulla vaan oli hieman ongelmia edelleen pysyä sen jättilloikissa ja koulusatula ei yhtään helpottanu hommaa. Pitäs ite osata olla rennompi ja luottavaisempi varsinkin kun se ei kuitenkaan kieltänyt ekan kerran jälkeen kertaakaan. Kerran joutu alun jälkeen vielä huitasee juoksutuspiiskalla, joka tehos hyvin  kun meinas laukassa jäädä jumittaan vasemmalle kääntäessä. Sen jälkeen ei ollu enää eteen liikkumisessa pientäkään ongelmaa. Ehkä se siitä sit taas kun päästään joskus enemmän hyppään. Jonna kehu, että meni tosi hyvin ja Elsa ei todellakaan joutunut vielä edes hyppään noita. Kun maaliskuussa mennään Enjalaan niin päästään varmaa kokeilee irtohypytystä :)


2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että teillä meni hyppelöt hyvin, etenkin kun viime hypyistä on niin paljon aikaa!
    Onnittelut! :)

    -Caisa

    VastaaPoista
  2. juu oli kyl aika kivaa :) Kiitti! Harmi kun ei ollu paikalla ketää joka ois voinu kuvaa.

    VastaaPoista