tiistai 25. tammikuuta 2011

Jonnan tunnilla pitkästä aikaa

Eli siis tänään oli Jonnan yksäri. Edellisestä onkin jo vierähtänyt pidempi tovi. Viime kertaisella enjala vierailulla, sain pettyä Elsaan oikein kunnolla :( Oli silloin juuri alkanut kulkea kotona tosi hienosti ja kehuin Jonnalle kovasti kuinka hienosti laukka oli alkanut nousemaan. Tietenkin sitten ensimmäisellä tunnilla ei laukan nostoista tullut mitään. Kyllä silloin harmitti!

Tänään en odottanut Elsalta liikoja eilisen possuilun jälkeen. Maneesiin meno sujui taas vauhdikkaasti kun oli kaikkea jännää lumiaurasta alkaen lähettyvillä. Mulla liikaa kamaa käsissä niin en saanut sitä oikein kunnolla komennettua riekkumisesta. Täytyy jatkossa varautua kyseisiin tilanteisiin paremmin, onneks pysyi kuitenkin lapasessa.

Tunnilla aloitettiin ensimmäisenä pituushalkaisija kahdeksikolla. Heti ensimmäinen vasemmalle kääntäminen ja perä lens ulos ja jarrut meni päälle. Hittolainen kun sai heti alkaa komentamaan. Hetken kuluttua asettui kun huomas ettei auta kiukuttelu. Kevyessä ravissa tehtiin sitten väistöjä aina vasemmalta tultaessa oikealle ja päinvastoin. Vähän oli pientä nihkeilyä, oikeelle alkoi suht nopeasti mennnä aika kivasti. Vasemmalle meinas jännittyä ja jumittaa. Tulin lopuksi pelkästään vasemmalle kokoajan, jotta saatiin pohje läpi ja lopuksi tulikin muutama ihan hyvä askel. Harjoittelua kyllä vielä riittää niissä.

Tauon jälkeen jatkettiin laukalla. Menin kouluradan pituista uraa laukassa molempiin suuntiin. Piti ratsastaa hyvin kulmiin ja pitää hepo suorana. Noh se oli ensin helpommin sanottu kuin tehty. Laukat nousi tällä kertaa tosi hyvin, niin myös se ensimmäinen :). Vauhtia myöskin riitti aika reippaasti. Vasen kierros tuotti taas pään vaivaa ja siinä päätti pari jumitukset tehdä kohdassa jossa kulma tulee ilman seinän tukea. Raipalla jouduin vaudittamaan kun ei pohkeeseen reagoinut ja muutaman pukin kera sainkin jatkamaan matkaa. Useemman kerran yritti hillua samassa kohtaa. Päättäväisellä ja vahvalla pohkeella sain kuintenkin aisoihin hetken päästä. Tuli ihan kivaa laukkaa kun oli kuulolla.

Olen pari viikkoa sitten pidentänyt jalustimia ja nyt huomasi tunnilla, että oli hankalampaa pitää pohje alhaalla, varsinkin kun joutui niin voimakkaasti sitä käyttämään. Jonna huomautti useanpaankin otteeseen jaloista, joten täytyy yrittää keskittyä niihin.

Lopuksi otettiin vielä vastalaukka treeniä kahdeksikolla. Eka tauon jälkeinen nosto vähän meni juoksun kautta kun Elsa pörhisteli esteitä rakentamaan tulleita tuntilaisia. Sen jälkeen nousi kyllä laukat hyvin. Ensimmäisellä vastalaukka yrityksellä rikkoi, mutta sitten meni hienon ympyrän. Vauhtia sai tosin olla vielä aikapaljon, että ei alkanut vaihtamaan. Oikean vastalaukan jälkeen oli jotenkin tosi vaikea pitää Elsa isolla ympyrällä myötälaukka ympyrälle siirryttäessä. Pari kertaa vaihtoi laukan mutta molempiin suuntiin tuli pari kolme onnistunutta vastalaukka ympyrää. Tässä vaiheessa Elsa ei enää kiukutellut yhtään vaan yritti ja keskittyi hienosti :) Meni kyllä tosi hyvin vastalaukat verrattuna siihen ettei olla niitä ikinä varsinaisesti tehty.

Huomenna tai siis tänään ratsastelen itsenäisesti ja keskiviikkona oli tarkoitus, että Jonna ratsastaa Elsan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti