lauantai 1. tammikuuta 2011

Onnistuneita koulutreenejä

Keskiviikon Elsa siis vapaili. Torstaina mentiin koulua kentällä, pääty-ympyrällä suurimmaksi osaksi. Elsa oli heti alkuun tosi reippaan tuntuinen ja liikkui hyvin eteen. Yritin itse rentouttaa jalat, etenkin polvet joita jännitän välillä turhan paljon. Huomasi kyllä hyvin, että Elsakin liikkui lennokkaammin kun en puristanut kyydissä. Täytyy yrittää nyt jatkuvasti keskittyä istuntaan. Kummasti helpottuu homma kun heppa liikkuu alusta alkaen itse eteen.

Tein jonkin verran siirtymisiä, saadakseni herkemmäksi pidätteille. Tuntui meinaan siltä, että vauhti alkoi pikkuhiljaa kiihtyä liikaakin. Ravi käynti siirtymiset sujuivat aika kivasti, joten otin laukkaa mukaan. Aikamoista kaahotusta oli alkuun ja hieman jännittynyttäkin, mutta hetken kuluttua sain onneksi rentoutumaan. Edelleen liian kovaa mentiin, mutta muuten oli mukavan tuntuinen. Raviin siirtymiset sujuivat kuitenkin reippaasta laukasta huolimatta yllättävän rauhallisesti. Elsa oli oikein mukava ja kevyt ratsastaa, vielä kun saisi sen keskittymään paremmin innostuessaan niin olis tosi hieno.

Uuden vuoden aaton Elsa taas vietti vapaillen. Tänään otettiin uusi koulutreeni ja Elsa jatkoi samaan malliin kuin torstaina. Eli oli oikein mukava ja reipas ratsastaa heti alusta asti. Alku verryttelyn jälkeen otettiin aika pian jo laukkoja. Ekoissa nostoissa hieman hidas, mutta paransi koko ajan. Hyvien pätkien jälkeen mentiin lumisempaan päätyyn ravailemaan. Vauhti taas kiihtyi hieman liikaa, joten otettiin pysähdyksiä mukaan ja hetken päästä kuunteli aika kivasti. Pysyi hyvin rentona syvässäkin hangessa. Ympyrällä vielä hieman koottiin ravia ja kun tuntui niin kivalta otin molempiin suuntiin vielä pari laukan nostoa. Meni tosi hienosti ja laukasta raviin siirtymiset oli hyviä.

Elsa oli tänään niin mukava, että innostuin ratsastaan lähes 1,5h, vaikka moni aikainen aamuherätys ja rankka työpäivä painoi jäseniä ja silmiä. Toivottavasti hyvä vire jatkuu pidemmällekin :) paljon paremmin ei voisi uusi vuosi alkaa.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti