lauantai 29. tammikuuta 2011

Käyntinostoja

Keskiviikkona kiirehdin aamulla aikaisin tallille siivoamaan karsinoita ja puoli yhdeksältä olin Elsan kanssa maneesissa odottamassa, että Jonna tulee ratsastamaan. Jonna aloitti ihan käynnissä kääntelemällä ja taivuttelemalla. Ei kyllä ollu Elsa heti kuulolla vaan joutui aika voimakkaasti tekemään töitä ennen kuin tapahtui toivottavaa edistystä.

Jonnalla siis oli tavoitteena, että Elsa liikkuu pohkeen edessä ja antaa taivuttaa reilusti mutta kävelee kuitenkin suoraan. Jonna teki jonkun verran siirtymisiä ja Elsa meni ihan ok, eikä edes kiukustunut oikeastaan. Sitten kun Elsa tuntui hyvältä Jonna otti mukaan laukan nostoja käynnistä. Ne ei sitten ihan kauhean hyvin onnistunut alkuun. Elsa meinas mielummin kiihdytys ajot ottaa ja Jonna joutui raipalla auttamaan, niin tuli jonkin verran taas pukkeja. Jonnalla ei tietenkää mitään vaikeuksia pysyä kyydissä. Loppua kohti alkoi laukatkin nousemaan ja taipuikin ihan jees.

Jonnan kommentit Elsasta oli, että sillä on tosi hienot liikkeet ja niistä tulee vielä paremmat kun saa lihaksia. Vastustelee apuja aluksi hyvin paljonkin ja saa aika paljon tehdä töitä, että hyväksyy vahvemman vaikuttamisen. Tärkeintä olisi nyt saada Elsa aina hyvin pohkeen eteen ja reagoimaan nopeasti. Teki Elsalle kyllä tosi hyvää että joku taitavampikin menee ja täytynee pyytää useemmin Jonnaa tai jotain muuta menemään.



Torstaina mulla oli sitten koulutunti ja jatkettiin käyntinostoilla, joiden työstämisen Jonna keskiviikkona aloitti. Suurimman osan tuntia mentii keskiympyrällä. Heti alkuun piti saada Elsa kunnolla pohkeen eteen. Tehtiin paljon nopeita käynti-ravi siirtymisiä ja kun alkoi reagoimaan kohtuu hyvin otettiin käynti-laukka-ravi-käynti siirtymiset mukaan. Se ei sitten sujunutkaan enää hyvin ja neiti ei ois enää ulkopohjetta kuunnellu vaa poikitti reilusti. Jouduin ottaa raipan avuksi kun meinas jumahtaa. Pukkia tuli ja isompia kun aikasemmin mutta sain jatkaa eteenpäin ja uuden laukan nousemaan. Aika moneen kertaa saatiin toistaa harjoitusta ennenkuin alkoi toimimaan. Oikeaan tuli aika nopeasti hyväks ja nosti super hienosti :) vasempaan sitten joutu pidempään työstään ennenkuin sujui. Mutta pääasia, että lopuksi sujui hienosti ja Elsa yritti hyvin.

Nyt on tämän viikon aikana osoittautunut suurimmaksi haasteeksi kääntäminen etenkin vasempaan. Tuntuu herkästi protestoivan ulkoapuja. Tarkemmin kun ajattelin keksin ainakin osa syyn mistä mahtaa tällainen yhtäkkinen ongelma johtua. Ollaan meinaan nyt viimeinen 2kk menty kentällä oikeestaan vain kuluneella suorakaide /ympyrä uralla ja viimeinen reilut pari viikkoa etenkin ympyrällä. Ja koska Elsa menee ikäänkuin itsestään kuluneessa urassa en ole oikeasti joutunut kunnolla kääntämään sitä ulkoa. Nyt sitten kun ei ole uraa vaan paljon tilaa ja hyvä pohja Elsa on ilmeisesti sitä mieltä, että eihän tässä hetkeen tarvinnu kunnolla kääntyä tai taipua niin miks sitten nyt pitäs. En ollu tullut edes ajatelleeksi, se olisi yhtäkkiä noin hankala kääntää. Onneksi Jonna kuitenkin sanoi, että ollaan menty eteenpäin vaikka se välillä hankalaksi meinaa heittäytyäkin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti