tiistai 18. tammikuuta 2011

Ympyrän kiertämistä ja peltotreenejä

Eilen mentiin koulua kentällä ja taas vaihteeksi valopäädyn ympyrällä, kun kentän muissa osissa meno on sellaista koikkelehtimista että ei tosikaan. Pitäs varmaa vaan tyynesti koikkelehtia sielä niin kauan, että jonkulainen ura muodostuisi. Ratsastin ensin hieman pidempää käynnissä ja yritin saada sen hyvin pohkeen ja ohjan väliin. Ensin oli aika rauhaton päänsä kanssa, mutta pikku hiljaa paransi ja suostui jopa ihan ookoosti hidastamaan käyntiä ilman jännittymistä.

Käynnin jälkeen reipasta ravia. Kevyessä ravissa meni ihan jees, mutta kun siirryin harjoitusraviin oli aika epätasainen edestä. Tuntui ettei kunnolla tullut pohkeen eteen vaikka liikkuikin kohtuullisen hyvin itse. Taivuttelulla yritin saada Elsan rentoutumaan ja pikku hiljaa alkoi tuntua paremmalta. Otettiin sitten mukaan laukan nostoja. Veti ensimmäisen noston hiittilähdöksi ja otti vielä seuraavissakin kiihdytys askeleita. Onneks viimeiset nostot oli taas tosi hienoja. Lopuks alkoi ravissakin tulla paremmin tuntumalle ja pohkeiden väliin. Ei ehkä ihan ollu taas parasta meiltä, mutta välillä aina on näitä päiviä.

Tänään päätin mennä pellolle revittelemään kun ollu pari päivää ollut plussa kelit niin lumi on pehmentynyt. Melko raskas oli kyllä tuollainen suojalumi pohja. Ensin Elsa olikin sitä mieltä, ettei millään jaksais  käyntiä kovempaa mennä, mutta kun vauhtiin päästiin innostuikin tosissaan. Laukassa oikein alkoi kiihdyttelemään ja sain reilummankin pidätteen ottaa, että sain pysähtymään :D Pysyttiin ihan hyvin pystyssä ja suojat & kengät jaloissa. Toistaiseksi ei olla kenkiä peltoon pudoteltu, vaikka se hyvin mahdollista ois kun neidillä on tapana hieman koheltaan. Lopuks rentoutui kivasti ravissa :)

Ois kyllä niin kiva mennä kunnon puuterihanki pellolla niin, että lumi vaan pöllyää mutta ei taida enää tänä talvena onnistua kun on näitä plussa kelejä ja pakkasta vuorotellen :(  Mutta pääasia oli, että päästiin vielä edes irrottelemaan :)

2 kommenttia:

  1. Onnekas, kun kengät pysynyt jalassa! Mun ratsulla on edessä rengaskengät ja eilen sitten ilokseni huomasin kengän irronneen. "Onneksi" muistin sen kompastuneen tietyssä kohdassa peltoa, ni ei ku polven korkuseen hankeen tutkimaan josko kenkää löytys.. Ja löytyhän se :D Tuli lievästi semmonen "etsin neulaa heinäsuovasta -olo" ;D

    VastaaPoista
  2. Juu on vaan ajankysymys millon jää kengät sinne peltoon :D 2x on yksi buutsi irronnut mutta se on löytynyt helposti kun samaa rinkiä on peltoa ympäri kiertänyt :) Viime kesänä onnistuttiin koheltaessa ainakin yksi kenkä peltoon jättämään...

    VastaaPoista