sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vihdoin Enjalassa

Viime torstaina kävin tekemässä aamutallin ja kevyesti ratsastamassa Elsan. Mentiin 20min kentällä kevyessä ravissa taivutellen ja lopuksi omalla tiellä kävelemässä. Perjantaina ja lauantaina Elsa vietti vapaata. Tänään sitten vihdoin päästiin Enjalaan. Kyydin kanssa oli vähän säätämistä, kun Lauralle tuli sen verran suuria aikataulu muutoksia, että olisi mennyt tosi myöhään perille pääseminen. Kirsti sitten suostui lähtemään viemään meitä, niin päästiin järkevään aikaa perille.

Lastaaminen olisi kyllä voinut paremminkin sujua. Ensin Elsa olis halunnut koppiin silloin kun puomit olivat vielä kiinni. Kun ne saatiin auki suostui neiti jopa tulemaan lastaussillalle ja sitten kiireen vilkkaa alas. Onneks vaihdoin riimunnarun liinaan, meinaan ilman sitä ois heppa todennäköisesti juoksennellu irti, kun rykäs taaksepäin niin nopeasti. Hieman piti tietenkin riekkua ja tanssia kopin edessä, mutta onneksi pysyi hyvin vielä hanskassa. Kirsti laittoi toisen liinan avuksi oikealle puolelle, mistä yritti kokoajan ohi, niin saatiinkin se aika nopeasti menemään koppiin. Sen jälkeen lastaussiltaa suljettaessa kuopi ja potki silmät pyörien. Vasta kun päästiin liikkeelle rauhottui, mutta kuitenkin välillä piti polkea jalkaa. Enjalassa sitten huomasinkin, että Elsa oli onnistunut halkasemaan toisen etusuojan muovipinnan kahdesta kohtaa. Onneksi oli suojat jalassa, muuten olis varmaa ollu mukavat hokin reijät jalassa.

Ollaan nyt siis Enjalassa ensi perjantaihin asti ja Elsa majoittuu ulkotallissa Vautsi suokin kaverina. Onnistuin sitten ajoittamaan ratsastukseni juuri siihen aikaa kun vikeltäjät jostain toiselta tallilta saapuivat treenaamaan Enjalan maneesiin. Elsasta oli järkyttävän kamalaa kun vikellysheppa purettiin loimistaan ja kuljetussuojistaan maneesissa ja tarrojen repimisäänet oikein kaikui. Rauhoittui kuitenkin pienen steppiesityksen jälkeen niin että pääsin kapuamaan kyytiin. Käveltiin aika pitkään,että tottui juoksenteleviin ja hyppiviin vikeltäjä tyttöihin.

Kaksi vapaa päivää ei ehkä ollut kovin hyvä idea, koska neiti oli kiukkuisempi kuin aikoihin. Nyt tuli huolella pohkeita päin ja meinas jumittaa. Raipasti tuli ihania potkupukkeja. Liikkui kuitenkin muuten aika hyvällä moottorilla eteen. Kesti kyllä aikansa ennen kuin sain sen jotenkin avuille ja kuulolle. Etenkin vasemmassa kieroksessa ois halunnut heittää takaosaa jatkuvasti ulos ja kipittää jännittyneenä. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi ja kehuin heti kun reagoi halutulla tavalla. Pikku hiljaa alkoi rentoutua ja esitteli oikein kivaa ravia.

Oli kyllä mahtavaa ratsastaa hyvällä pohjalla, ei edes kiukuttelu pilannut sitä iloa :) Mentiin ihan perusravia ympyrällä niin, että tavoite oli kevyt, lennokas ja kuulolla oleva heppa. Sitten kun alkoi tuntua hyvältä otin laukkaa mukaan. Nosti todella hyvin molempiin suuntiin :) Laukkaa en juurikaan lyhentänyt vaan annoin mennä pitkänä. Oli sen verran kiukku herkkä tänään niin en viitsinyt alkaa tappelemaan. Laukkojen välissä sain vielä toistamiseen keskustella ulkopohkeen läpi vasemmassa kierroksessa, mutta sen jälkeen alkoi tuntua tosi kivalta ja lopetettiin rennon keventelyn jälkeen. Kyllä tuli hiki molemmille. Huomenna oisi edessä Jonnan koulutunti, toivottavasti menee hieman paremmin sielä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti